Doorlopen stortbak

Martinpr

  • #1
Sinds maart 2009(!) heb ik last van een laaghangende Geberit stortbak die af en toe door blijft lopen: soms 3x op een dag en dan bijv. weer een week niet, heel onregelmatig dus. Druk je een tweede keer op de doorspoelknop is het euvel (tijdelijk) opgelost. Aangezien het een huurwoning betreft is de onderhoudsdienst al diverse malen langsgeweest en hebben tot 3x toe de stortbak vervangen door een nieuwe en hebben ook verschillende keren de onderdelen losgehaald en weer in elkaar gezet, zonder resultaat. Er is ook aan alle onderdelen niets te zien mbt kalk, vervuiling of slijtage. De overloopbeveiliging van de stortbak werkt ook prima, dus dit kan het ook niet zijn. Het vreemde is ook dat deze stortbak vòòr de problemen begonnen het zeker 8 jaar goed gedaan heeft en ook hetzelfde type in mijn badkamer perfekt werkt... Wie o wie weet raad???
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Staat de waterleiding niet op spanning

Het hoekstop kraantje en leiding staat dat niet op spanning zodat de flotteur scheef trekt.

Staat de wc pot wel vast, want door dat hij wiebelt vult het reservoir ook steeds weer.

De vervangen stortbakken zijn daar compleet ook val pijp vervangen naar de pot of is steeds de ouwe aansluiting gebruikt.

misschien rare vragen maar je moet soms anders zoeken.
 

Martinpr

  • #3
Zijn geen rare vragen hoor, ik heb me ook al suf gepiekerd!
De wc pot staat vast en ook de valpijp is steeds meevernieuwd.
Asl leek wil ik u wel vragen wat u bedoelt met de spanning op de waterleiding. Het hoekstop kraantje staat helemaal open en de instroom bij het vullen van de stortbak gaat normaal
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Bijvoorbeeld als de waterleiding aan sluiting zoals hij bij de oude bak aan gesloten was dat deze nu zo hebben verbogen om de nieuwe aan te sluiten.

Dus als je wartel los draaid ,dan blijft het kraantje bij de bak opde zelfde hoogte als aansluiting staan niks mis mee (1),
Maar als hij naar voren of naar achteren schiet het kraantje (2)staat er spanning op
Als je dan de kraan op (3) aansluit gaat de vlotteur scheef.


Anders plaats even een foto van het geheel
 

Martinpr

  • #5
Als er inderaad spanning op de waterleiding zou staan waardoor de vlotteur (die rechtsboven in de bak zit) iets scheef zou staan hoe kan dit dan invloed hebben op de hevel in het midden waar ook de afdichting onderin de stortbak aan vast zit? Vlotteur en afdichting staan immers niet met elkaar in verbinding?
En volgens mij zou het probleem toch wel in de buurt van die afdichting moeten zitten en niet bij de vlotteur Overigens hartelijk dank voor uw snelle reaktie!

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ik heb wel toen in nog onderhouds monteur was meegemaakt dat er een bepaalde serie vlotters van geberit niet goed waren.

Wat ze evt kunnen proberen is een universeel flotteur van wisa te plaatsen in de bak en dan weer kijken.

Staat wel veel water in de bak, daarom heb ik zo`n idee dat de bak vol loopt en dan gaat over hevelen
 

Martinpr

  • #7
Inmiddels is vorige week onze Geberit stortbak vervangen door een soortgelijk exemplaar van Wisa en heb sindsdien geen problemen meer!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Bedankt voor het afmelden :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu