Deuren voor kast maken.

Martijnn89

  • #1
Hallo,

Voor vrienden heb ik onlangs zelf een kast gemaakt en dit was ook mijn eerste ervaring met het maken van een kast. Nu willen ze graag nog deurtjes voor de kast hebben.
En dan komt mijn vraag: Wat is de minst ingewikkelde manier hiervoor? Ik heb eigenlijk geen ervaring en geen geweldig gereedschap, dus niet te moeilijke oplossingen graag :P Materiaal is mdf 18mm.
Ik upload een aantal foto's voor de duidelijkheid.

Alvast bedankt!


 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik denk dat deurtjes niet echt staan, in dit soort kast.
Trouwens zo vanaf de foto te zien, ziet de kast er goed uit, alhoewel je aangeeft geen ervaring en fatsoenlijk gereedschap te hebben. :wink:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Is er nog ruimte om de kast op een voet te zetten?
Dus een soort plint eronder die terugspringt.
Deurtjes tot op de grond is geen gezicht en niet praktisch.
Je kan dan gewoon van mdf deurtjes maken en die er met keukenkast scharnieren op zetten. Je moet dan wel de juiste types kiezen.
Links helemaal opliggend, rechts op het lage deel halfopliggend en helemaal rechts (ik zou 2 deurtjes boven elkaar doen) helemaal opliggend.
 

Martijnn89

  • #4
Bedankt voor deze snelle reacties al. Ik kan geen plint meer onder de kast zetten omdat hij nu precies onder het randje van de vensterbank bij het raam valt. Dat is dus al jammer. Ik denk dat ze er toch graag deurtjes voor willen omdat het anders zo rommelig oogt.. Als ik voor de keukenkast scharnieren kies, hoe boor ik dat rondje daar voor dan in?
bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Voor dat soort scharnieren, heb je speciale boren voor.
 

Black Knight

  • #6
Als het puur voor het oog is kan je in plaats van deurtjes misschien ook passende bakken of manden voorzien? Is alle rommel ook uit het oog :)
 

Martijnn89

  • #7
Misschien kan het ook wel met manden ja.. maar denk toch dat ze liever voor deurtjes kiezen.. vanuit mijn omgeving krijg ik te horen dat het knap lastig is om die keukenkast scharnieren aan te brengen en ook nog te zorgen dat je deurtjes mooi recht hangen. Klopt dit? Ben bang om de kast straks te verpesten door de deurtjes er scheef voor te hangen:p
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Kwestie van goed aftekenen en recht boren.
Bovendien zijn de iets duurdere scharnieren ook goed instelbaar.
 

Nicklatu

  • #9
Misschien een tip voor de volgende keer... Als je een kast maakt met reeks aantal deuren, dan ben je echt genoodzaakt om je kast goed waterpas te plaatsen. Doe je koud op de vloer plaatsen, dan heb je grote kans dat je de deurnaden niet mooi en gelijkmatig afgesteld krijgt. Wat je ook doet altijd je kast waterpas zetten. Tevens bij de deur onder, net boven de vloer, kan bij niet waterpas afgestelde kast de deuren over de grond schaven (Je kast staat dan voorover)....

Succes verder

NickLatu
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu