Deel halogeenspotjes zonder spanning

Drachter

  • #1
In onze badkamer zit een set van vijf halogeenspotjes. Nu waren er ineens 3 stuks kapot. Ik dacht eerst dat de lampjes defect waren (na 7 jaar). Maar dit bleek niet het geval te zijn. Op deze drie spots staat geen spanning meer. Daar ik het niet zelf heb aangelegd zou ik zo niet weten wat de oorzaak is. Een en ander is gemonteerd in een inbouwplafond. Het laatste wat ik zou willen is het plafond eruit halen. Heeft iemand enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn en wat een mogelijk zou zijn om zonder breekwerk een en ander te herstellen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als alles netjes gedaan is kan ej de spot zouit het plafond halen en zitten daarboven de doorverbindingen naar de volgende spots, op bij 1 vand de spots ligt een trafo met koppelstukje.
 

Nielsvdp

  • #3
Spotjes eruit halen en dan de trafo even door meten 230volt erin en 12 of 24 volt eruit.
 

Drachter

  • #4
Het probleem is dat het plafond ietwat verlaagd een cm of 5 is en dat ik niet kan inschatten waar nu de trafo gemonteerd is. Er is te weinig ruimte om goed door de inbouwgaatjes te kunnen kijken.
Is het mogelijk om de werkende lampjes met elkaar door te verbinden ? Anders vrees ik toch dat ik inderdaad een deel van het plafond moet demonteren.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Ik heb heel veel van dit soort storingen gehad en heb eigenlijk nog nooit een plafond hoeven slopen.

Als ej de spots uit het plafond haalt word vanzelf duidelijk hoe eea is doorverbonden en welke draad uiteindelijk naar de trafo loopt.

Anders kan je dmv een spiegeltje wel tussen het plafond kijken eventueel geholpen door een zaklamp.
 

Drachter

  • #6
Bedankt headhunter, ik ga het op die wijze proberen om de storing te kunnen verhelpen. Er zal dan ergens een koppelstuk los moeten zitten ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Ja of er zijn 2 trafo-tjes en er is 1 stuk, of een verbrande doorverbinding, dat kan ook nog.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
En nu maar hopen, dat ze de trafo niet ergens vastgeschroefd hebben, in plaats van los op het plafond gelegd te hebben.
 

Drachter

  • #9
Laten we inderdaad hopen dat de trafo goed bereikbaar is en los ligt....zodat een mogelijk euvel verholpen kan worden....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu