CV ketel / leiding lek?

Michael_s

  • #1
Beste klussers,

Aangezien ik hier totaal geen verstand van heb, vraag ik het jullie eventjes.

Ongeveer een maand of 2 geleden heb ik een renovatie van het toilet gehad. Hierdoor is de verwarming in die ruimte ontkoppeld geweest en ook weer aangekoppeld aangezien er nieuwe tegels in de ruimte zijn gezet. Dit is allemaal gedaan door iemand anders en ik ben er niet altijd bij geweest. Deze persoon heeft ook de CV ketel hierna weer bijgevuld.

Nou was anderhalve week geleden ineens het water op in de ketel, stond de bar - meter op 0 en bleven de verwarmingen die openstonden volop branden (tot wel 22 graden terwijl de thermostaat op 14 stond ingesteld). Monteur is langs geweest en die heeft weer water bijgevuld.

Nou de vraag: De monteur zei dat het aan 2 dingen kan liggen: oftewel de renovatie van het toilet waardoor de verwarmingen niet goed zijn ontlucht / bijgevuld of ergens een lek (hij zei waarschijnlijk dan in de kruipruimte). Hij heeft de ketel bijgevuld tot 1,7 bar.

Vandaag staat de meter op 1,6 bar. Als er al een lek zou zijn in de kruipruimte, had ik toch allang een lagere druk moeten hebben of doe ik er toch goed aan de kruipruimte in te gaan?

Bij voorbaat dank!

Michael
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Even geduld, misschien even afwachten. :idea:

Het gaat vaker verkeerd met zulk soort klussen. Resultaat dat de CVinstallatie niet goed is ontlucht bij de oplevering.

De ketel laat de lucht ontsnappen en de installatie is dan weer leeg.

Vr Gr succes ermee
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu