CV installatiefout?

D.sneijers

  • #1
Best allemaal,

Ik heb een kleine hulpvraag vwb de installatie van mijn CV.

Situatie
Onlangs is er een verbouwing uitgevoerd bij mij thuis. Oorspronkelijk was er één kamer met één radiator. Nu zijn er twee kamers, met je raad het al twee radiatoren.

Probleem
Op de afbeelding zijn ze te zien. Het probleem is dat de rechter radiator (middel kamer) a)niet heel warm wordt b)alleen warm lijkt te worden als de linkerradiator (kleine kamer) ook open staat.
Tenslotte, wanneer de linkerradiator gewoon dichtstaat, voel ik bij de linker aanvoerleiding warmte en bij de afvoerleiding niet. Terwijl bij de rechterradiator alleen warmte te voelen is bij de afvoerleiding en niet bij de aanvoerleiding. Dit verandert zodra je de linkerradiator open doet.

Hulpvraag
Mijn oorspronkelijke vraag was dat ze onafhankelijk van elkaar werkte, dat is dus niet het geval. Daarnaast is de geproduceerde warmte niet toereikend. Ik wil de installateur hierop aanspreken maar probeer eerst zelf even een geode verklaring te vinden. Vraag aan jullie, klopt mijn redenering of zouden er nog andere oorzaken kunnen zijn?

Mijn verklaring van het probleem
In de tekening zie je de twee radiatoren. De rode en blauwe stippellijn zijn de oorspronkelijke aan / afvoer. Deze moeten goed zijn want die hebben altijd gewerkt.
Naar de linkse radiator is een afvoer gebracht, naar de rechtse radiator een aanvoerleiding. Dit dmv een t-stuk en verlenging. De aansluiting vanaf de T-stukken is mijn interpretatie van de situatie.

Mijn redenatie gezien de problemen is dat de aansluiting bij de rechter radiator omgewisseld moet zijn. In mijn tekening geven de pijlen bij de radiatoren de noodzakelijke aan/afvoer aansluiting weer. Je ziet bij de tweede dat de rode/blauwe leidingen verkeerd om zitten. Zou dit de mogelijke verklaring zijn van de problemen? Of kan er nog een andere verklaring zijn?

Hartelijk dank

Groet Dennis

 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Het doel van dit forum is niet om jou een stok te geven om je aannemer mee te slaan. Zie ook de forumregels.

Dit forum is om klussers te helpen bij hun klus.
 

D.sneijers

  • #3
Dank voor je reactie. Ik zoek gewoon naar verklaringen en wil het begrijpen. Is het een fout, behoort dit tot de normale werking of kan ik zelf iets verhelpen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Lijkt mij gewoon garantie als het niet door een beunhaas
in de avond uren is gedaan.
Dus 1 belletje naar de installateur, is sneller als hier je
vraag neerzetten.... :wink:
 

D.sneijers

  • #5
Dank voor je antwoord. Ga ik zeker doen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu