BRINK Heteluchtverwarming defect (2jr oud) SWB-Hr

Eefmouse

  • #1
Eind 2005 heb ik een nieuwe heteluchtketel van BRINK laten installeren. Vanavond, de kachel stond aan, sloeg de aardlekschakelaar eruit. Geen noemswaardige andere stroomstrekkers stonden aan, dus al snel kwamen we op de kachel uit. Aardlekschakelaar omgezet en waarachtig bleef deze in werking. De ketel blies alleen nog koude lucht en was niet aan de praat te krijgen. Ook verschenen er verschillende foutcodes waaronder F30 (fout in parameters) en F14 (rookgasventilatortoerental te hoog). Servicemomteur laten komen en via een monteur van BRINK kwamen we aan de weet dat de automaat vernieuwd moest worden, want, dit is een bekend probleem bij deze ketels....fijn om te horen overigens!!! Morgen maar hopen dat deze automaat snel geleverd kan worden en dat het nog onder de garantie valt ???
Mijn vraag is nu: hoe kan het dat de aardlekschakelaar eruit slaat en kan de ketel hier de oorzaak van zijn? Iemand een idee???
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De automaat heeft dus een fout naar aarde, kan gebeuren oorzaak kan de monteur je wel vertellen.
Ik vermoed dat de ontsteking is doorgeslagen.
 

Eefmouse

  • #3
Oké, bedankt voor je snelle reactie. Ik als leek.....moet de ontsteking dan ook vervangen worden en hoe kan de automaat ineens kortsluiting veroorzaken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dit forum is voor klussers die zelf repareren en niet om aanwijzingen te geven wat fabrieksmonteurs moeten doen, e.e. staat in de forumregels.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu