Brandt WFH1681D, afvoerzeef of afvoerslang reinigen

PeterL

  • #1
Tijdens een wasbeurt verscheen de melding afvoerzeef of afvoerslang reinigen.

De afvoerzeef was enkele dagen daarvoor al gereinigd, maar toch even kijken. In de zeef nagenoeg geen vervuiling aangetroffen. Ook de afvoerslang vanaf de zeef losgekoppeld en doorgespoeld. Daarin wel enige zeepresten aangetroffen maar zeker geen belemmering voor de waterdoorlaat.

Na alles weer te hebben gemonteerd de wasmachine weer in bedrijf gesteld. Opnieuw de melding voor het reinigen van de afvoerzeef of slang. Enige tijd het wasprogramma gevolgd. Het programma draait normaal tot aan de eerste keer dat het water wordt afgepompt. Hoorbaar is dat het water wordt weggepompt.

Daarna blijft de pomp steeds doordraaien zonder dat er nog water in de machine aanwezig is. Na circa een minuut verschijnt de melding om de zeef of de slang te reinigen. Het lijkt erop dat het programma niet wordt vervolgd omdat de pomp geen signaal krijgt dat al het water is weggepompt.

Kan de machine worden gereset?
Of weet iemand de oplossing voor dit probleem.

Alvast bedankt,
Peter.
 

BokkieWokkie

  • #2
Controleer eens het volgende. Aan de achterzijde van de kuip zit een slang die naar de niveau regeling loopt. Aan de kuip zit deze middels een kunsstof buisje vast (welke middels een rubber in de kuip is gestoken). Ik heb deze wel eens dusdanig vervuild gehad dat het ook niet werkte.

Succes
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Dat is het dus ook, dat ding het een pressorstaat de dunne slang zit 99% zeker verstopt zodat de machine het niveau niet juist ziet en dus niet ziet dat er geen water meer inzit.

bovenin de machine zit de pressorstaat haal het slangetje van de slangpilaar en blaas deze door.
 

PeterL

  • #4
Ik heb het slangetje van de pressorstaat doorgeblazen. Je hoorde duidelijk dat iets losschoot, waarna lucht gewoon kon worden doorgeblazen. De machine draait nu een kookwasprogramma om eventuele andere vervuiling te verwijderen. Ik ga er van uit dat het probleem is opgelost. Zo niet dan laat ik mijn bevindingen nog wel weten.

Alvast bedankt voor de bruikbare tips.

groeten,
Peter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu