Bosch condensdroger lekt

Pilot

  • #1
Hele onderkant van Bosch condensdroger (wtl5390/01 FD791103131) is nat na drogen.Heb zij-en bovenkant losgehaald.Alles schoon/stofvrij gemaakt.
Rubbers condensor zijn soepel,stoffilters super schoon,condensor zeer goed schoongespoeld.Afvoerslang condenswater is ok.Inwendige slangen zijn mi ook goed en goed aangesloten.
Condensor was wel erg vervuild (het gedeelte tussen de vlakke platen-in de breedte gezien- heb ik erg lang moeten spoelen),ik vermoed dat daardoor de onderkant zo nat was.
Echter machine wordt nog steeds nat,maar niet meer zo erg.Vooral onderkant rechtsvoor als je er voor staat.

Iemand een idee?Schat dat machine uit 1999 is (kan bon niet vinden),wordt 's-winters 2/3 keer gebruikt per week,maar alleen voor grote stukken en spijker/werkbroeken.(in de zomer gaat wasgoed aan droogrek in tuin)De rest gaat op droogrek.
Heeft het zin om hem nog een keer open te maken,of is het gedaan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het kan best zijn dat doordat de Condensor wel erg vervuild was dat onder in verzadigd was van water en als je het nu even een poosje aan kijkt en weer probeerd hoe het dan is.
 

Pilot

  • #3
Klinkt logisch,zijn we mee bezig.Laat het wel weten als de bodem droog blijft.
Zit er trouwens een waterafvoerpompje in het kleine wateropvangbakje.Zo ja kan deze dan kapot zijn? (vragen naar de bekende weg?)
Vanaf dit bakje (rechtsonder) loopt een slang naar linksachter (op 20 cm hoogte).Daar kan je of de externe slang (naar riool) of de interne slang (die gaat recht omhoog naar de uitneembare wateropvangbak)op deze slang aanluiten.
Een heel verhaal,maar hopelijk duidelijk.
 

Pilot

  • #4
Henk 253 dat was dus een schot in de roos.Goed gedacht.Na drie volledige droogbeurten bleef de bodem de vierde keer helemaal droog.
Het is dus zaak om die apparaten veel vaker na te lopen dan wij tot nu toe hebben gedaan.
Bedankt maar weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu