Biervat BBQ maken

Precious666

  • #1
Hallo,

Ik wil een BBQ maken van een 50 liter biervat door hem in de lengte door te slijpen en er scharnieren tussen te klinken. Nou weet ik alleen niet of er een dubbele bodem en of ventilatie gaten in de bodem moeten. Er komen ook ventilatie gaten in de deksel..

Suggesties / opmerkingen...

Ik hoor het graag :D

Tess
 

Kloek77

  • #2
Ik dacht dat die vaten meestal van aluminium zijn.
In dat geval niet doen en iets van staal zoeken; aluminium wordt snel zacht en zal vervormen of zelfs smelten.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Oude expansievaten worden regelmatig gebruikt als BBQ.
Even naar de oudijzerboer dus.
 

Seed7

  • #4
Oude gasflessen kunnen ook een prima uitgangspunt zijn, afhankelijk van de originele inhoud wel even met een inert gas laten spoelen voor je de fles open slijpt.


s7
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Voor de vraag of er gaten inmoeten, zou ik naar een winkel gaan waar ze die dingen verkopen. En daar afkijken :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ventilatiegaten in de bodem zorgen er voor dat de verbranding van de houtskool/briketten zo snel gaat dat het veel te heet wordt en het vlees verbrandt, tenzij de gaten dichtgezet kunnen worden.
Ik heb een barbecue gemaakt van een lpg tank, ongeveer 1/3 er af geslepen en een stuk strekmetaal als rooster gebruikt, door het strekmetaal ontstaan er vrijwel geen vlammen, zelfs niet bij speklapjes, ventilatiegaten zijn overbodig.

Strekmetaal.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu