Bewegingsmelder - lampen blijven branden

Buzzer

  • #1


Onderwerp: bewegingsmelders

Geachte klussers,
Bij ons in het appartementencomplex blijven de 4 TL bakken met elk 2 TL lampen die op drie bewegingsmelders zijn aangesloten vaak branden, of blijven altijd branden. Als ik er niets aan doe, blijven zij dag en nacht branden, de TL lampen gaan niet uit. Ik heb nu 2 bewegingsmelders afgesloten, lijkt wel iets beter te gaan, maar niet zoals het moet zijn. Ik racet de bewegingsmelder, zo noem ik dat maar voor de duidelijkheid even, door de tijd instelling geheel terug te draaien naar nul. Dan gaan de lampen even uit, en dan stel ik weer de tijd in. En soms helpt dat. Of ik geef een ferme tik tegen de bewegingsmelder aan, en de lampen gaan dan ook soms uit. Maar dat is van korte duur. Een paar uren of een dag, langer niet.
Op een site heb ik onderstaande gelezen. Een bewegingsmelder kunt u niet zomaar toepassen om TL verlichting of gasontladingslampen te schakelen.
Vanaf de oplevering in 06-2010 heeft de verlichting in de garage problemen gegeven. Er is al een bedrijf bij wezen kijken, en heb zelf ook informatie geprobeerd in te winnen, maar tot op heden heeft het nog niets zinnig op geleverd.

Er zijn vierarmaturen gemonteerd van het type:
Norton
AXP 2/58w
IP650C
230/50hz

Op de TL lampen staat vermeld:
Philips Master
TL-D 58W/830
0B of OB

Ik weet niet precies welke bewegingsmelder gemonteerd is. Ik denk een Klemko.

Grt, René
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Gewoon goede melders plaatsen, intern relais blijft plakken.
Of een contactversterker maken welke de verlichting schakelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu