Beltoon uit van intercom

Sophievl

  • #1
Onze intercom heeft nogal een harde zoemer waar ons zoontje regelmatig wakker van wordt. Nu willen we het geluid van de zoemer boven uitzetten (heeft helaas geen volumeknop), maar we wel nog de deur kunnen openen. Er zijn twee toestellen aangesoten op de intercom dus als er 1 geluid maakt, is hard genoeg om door het hele huis te horen. Weet iemand welke draad eruit moet? Het gaat om een Golmar T-700. Dankjewel!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan me vergissen, maar het lijkt me dat dat spoeltje links onder de zoemer is.

Die zou je een heel stuk zachter kunnen maken door tussen het spoeltje en het lipje erop een stukje vilt oid. te stoppen. Dan demp je het geluid ervan.

Het lijkt er oo op dat de groene draad via de printplaat naar de zoemer gaat. Kan ik alleen niet met zekerheid zeggen (Headhunter weet dat waarschijnlijk wel). Als het dempen met vilt dus niet genoeg helpt zou je dat groene draadje uit het kroonsteenstripje los kunnen schroeven. Wel het draadje even goed isoleren zodat het nergens anders tegenaan kan komen. Isoleren bijv. door het in een klein (enkelvoudig) kroonsteentje te schroeven. Of een deugdelijk stukje tape eromheen.
 
  • Like
Waarderingen: AJ.

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Draad 7 is de bel.
 
  • Like
Waarderingen: AJ.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu