Bauknecht Type: KM 7200 alarm

Mdl

  • #1
Hallo allemaal,
ook ik ben in het bezit van een km7200in.
de machine gaf aan dat ik de brouwunit moest schoonmaken, dit ook uitgevoerd alles weer teruggeplaatst en opnieuw aangezet.Gaat zoals gebruikelijk naar opwarmen vervolgens hoort hij te gaan spoelen dit doet hij niet na een aantal minuten springt hij op algemeen alarm. Vervolgens ben ik op dit onderwerp terecht gekomen en kwam dit aardig in de buurt van mijn klachten,en heb de machine geopend om opzoek te gaan naar eventueele lekkages aan de boiler en de microswitch controleren. lekkages waren erdus ff nieuwe besteld en ingebouwd (tip delongi esam 4400 onderdelen zijn identiek alleen 60% goedkoper)vol goede moed machine opgebouwd en aangezet gevolg na een antal minuten opwarmen algemeen alarm. Wat mij hierbij opviel is dat er inderdaad geen water kwam alle tubes blijven leeg. Nou dan maar ff pompje bestellen bij het uitbouwen van pompje zag ik dat de solenoid valve ook leksporen had dus ook nog ff erbij besteld. vervolgens alles netjes ingebouwd en vol goede moed apperaat aan en jawel opwarmen maar geen spoelen en na een aantal minuten algemeen alarm wat ook logies is omdat de boiler te heet wordt :( nu lees ik dat jullie het hebben over een thermoswitch maar waar zit dat ding en hoe ziet het eruit




ik hoop dat iemand nu verder kan helpen ik weet het namelijk niet meer
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Positie 71
 

Mdl

  • #3
Alvast bedankt,
is het mogelijk dat deze defect zijn en hierdoor geen water in het systeem komt?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Gaat meestal alleen om deze maximaal beveiliging niet om de andere.
Meet eens of deze nog heel is , soms ook slecht contact.
Heb je de thermoblok compleet vervangen , of heb je het heetwaterelement vervangen?
Algemeen alarm heeft niets te maken met wel of geen water.
Zetgroep moet bewegen en niet helemaal onder of bovenaan staan.
 

Mdl

  • #5
Bedankt,ik heb het thermoblok compleet vervangen.de zet groep komt tot aan de microswitch en activeert deze. als ik de thermoswitches doormeet op contact staan deze constant op contact ik weet niet of dit zo hoort maar heb ze voor de zekerheid al besteld. ik weet het echt niet meer waar de oorzaak kan liggen het thermoblok wordt warm maar geen water in het systeem er is niet veel meer over wat vervangen moet worden volgens mij. sugesties altijd welkom?
 

Mdl

  • #6
Eureka!!! thermoswitches vernieuwd en hij doet het weer als nieuw.
bedankt voor de tips :mrgreen:
 

Musti

  • #7
Hallo Mdl

Ik weet dat het wat lang geleden is maar heb net hetzelfde probleem als jouw ivm thermoswitch Van km7200in
Waar kan ik die best bestellen en viel het mee om deze te vervangen?
Mvg
 

Jutter

  • #8
Heb 71 vervangen maar zelfde nog nu zag ik
Dat er twee zitten 70 en 71 zijn deze het zelfde
 

H.m.vanderwoord

  • #9
Goedenavond,

Ik heb hier ook een probleem met ons koffiezetapparaat. Zelfde melding. Algemeen Alarm. Antwoord op de vraag of beide 70 en 71 vervangen moeten worden klopt dat?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #10
Het is een ALGEMEEN alarm dus zomaar in het wilde weg dingen gaan vervangen en roepen dat het hetzelfde probleem is is niet slim.
Onderdeelnummer 71 wil nog wel eens defect raken , maar ook een defect aan een element of zetgroep geblokkeerd etc kan een algemeen alarm geven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu