Badkamer vernieuwen

Gsm

  • #1
De waterdruk valt tegen in onze badkamer en omdat we hem nu ook willen renoveren is dit een belangrijk punt om dat eerst (gelijk) aan te pakken.
Er loopt nu een 22mm leiding vanaf de meter naar de 1e verdieping naar een wasruimte en vandaar wordt de 22 leiding vertakt naar de wasmachine, een CW3 CV ketel en er gaat een 15mm leiding naar de badkamer.
Vanaf de ketel gaat er ook een 15mm warmwater leiding naar de badkamer.
Deze leidingen komen uit onder het ligbad waar vertakt wordt, 15mm naar ligbad en 12mm naar de douche en de 2 wastafels.
Omdat ik vermoed dat de CW3 ketel geen stortdouche of een paneel met massage-jets aan kan wil ik voor de badkamer een boiler plaatsen en een nieuwe tyleenleiding 25mm vanaf de wasruimte of watermeter trekken naar de ruimte boven de badkamer en vandaar zowel warm als koudwater met 15mm vertakken naar boiler, ligbad, douche en de 2 wastafels.
De ruimte boven de badkamer zit op ±6 meter boven de meter.
Is dit een goede oplossing of is een drukverhoger ook nog een optie ?
In ons vakantiehuisje hebben we 4,5 bar druk en ik vind dat zeer comfortabel alleen weet ik niet of dit hier haalbaar is.
 

Gsm

  • #2
Niemand heeft nog gereageerd maar inmiddels ben ik weer bezig en heb de waterdruk op de 1e verdieping op gemeten en die staat zonder een kraan op te hebben op 2,9 en als er een kraan opengaat zakt die naar 2,5. Ook als de douche gebruikt wordt en alls de douche en een kraan open staan dan valt die terug naar 2,1
Dit alles lijkt me perfect.
Ligt het dan aan de leidingen ?
Er loopt een 15mm wicu leiding van de CV ketel naar de badkamer waar die die onder het bad uitkomt en daar wordt die vertakt naar de douche en 2 wastafels met 12mm en naar het ligbad met 15.
Zouden die 12mm van de douche te klein zijn om een goede druk te krijgen ?
Graag jullie mening hierover en alvast bedankt.
 

PvG555

  • #3
Ik zou sowieso de 12mm vervangen voor 15mm en zeker voor een stortdouche. Hoe is de druk voor het bad gezien die al met 15mm voorzien is?

Het ligt er daarbuiten ook aan hoeveel bochten erin zitten en voornamelijk hoe scherp deze bochten zijn. Als je in het traject ook nog eens een aantal 90 graden bochten hebt liggen is dit ook niet bevorderlijk voor de waterdruk.

Mocht het na deze aanpassingen nog steeds niet naar wens zijn kan je er voor kiezen een drukverhoger er tussen te plaatsen, deze zou theoretisch de druk met zón 0,8 bar moeten kunnen verhogen.

Groet,
Patrick.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
PvG555 schreef:
Ik zou sowieso de 12mm vervangen voor 15mm en zeker voor een stortdouche. .
waarom?
en op een cw3 een stortdouch? gaat je niet lukken. te weinig liters warm water per minuut :cool:

groeten b
 

Gsm

  • #5
Daarom wil ik ook een boiler plaatsen
Maar is de opgegeven druk met en zonder kraan open voldoende is voor een stortdouche ?
En is het wenselijk om de 12mm te vervangen door een 15mm ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu