Agpo Econpact 225C lucht geluid in de ketel

Alfons Gootzen

  • #1
Sinds enkele weken heb ik problemen met deze ketel hoor voortdurend lucht geluid in de ketel en krijg dit er niet uit. Als de ketel verwarmd en deze gaat naar een hogere trap als deze dit al doet(meer vlammetjes op termostaat) dan begint de ketel te lekken. Kan niet ontdekken hoe dit mogelijk is. Ook bromt en trilt de ketel. Wie kan me vertellen welk probleem ik heb.

b.v.d.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Waar lekt het ? wat is de druk ?
 

Alfons Gootzen

  • #3
Kan het niet zien maar achter uit de ketel, zodra verwarming af is stopt het lekken, druk is circa 1,8 bar bij watertemperatuur van 35C
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Waarshijnlijk condensafvoer/slang lek of gescheurd
 

Alfons Gootzen

  • #5
Zat meer te denken aan automatische luchtafscheider, zou dit ook kunnen wat ik vergeten ben is dat de ketel ook ja moeilijk uit te leggen "ploft" maw maakt veel geluid
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #6
Deze toestellen zijn zeer gevoelig mbt onderhoud !

condenszijdige verstopping kan goed u probleem veroorzaken en evt doorgerotte schroeven inwendig [inspectieluik] kit naden of de wisselaar zelfs die daardoor lek gaat of zelfs doorbrand, ik heb de voorbeelden maar al te vaak gezien.

goed onderhoud uit laten voeren of zelf doen mits de kennis matrialen en gereedschappen aanwezig zijn is zeer belangrijk.
 

Alfons Gootzen

  • #7
Dank jullie wel voor jullie reactie het treurige van dit hele verhaal is dat we er al drie keer een bedrijf erbij hebben gehad en heb de problemen omschreven maar iedere keer dat ze er waren werkte de ketel normaal.

zag dat de keteldruk vanmorgen gezakt was naar 1,2 bar, de verwarming heeft vannacht niet aangestaan
 

Alfons Gootzen

  • #8
Voor degene die het interesseerd, vanmorgen contact opgenomen met bedrijf dat al drie keer langs was geweest en naar chef gevraagd, deze verhaal verteld en hij is vrijwel direct naar ons toe gekomen, na twee minuten wist hij wat er aan de hand was en inderdaad zoals ketelchrisje aangaf was de condensafvoer verstopt en stond ketel onder water,mobel zat er ook dicht bij. nadat verstopping was opgelost kregen we een F6 storing, uiteindelijk zijn branderautomaat en printplaat vervangen en functioneerd ketel gelukkig naar behoren.

Ketelchrisje en mobel bedankt voor jullie reactie(s) :D
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #9
1 - hoe oud is deze ketel. (schat 3-4 jaar)
2 - idd doorgebrandde warmte wisselaar lijkt het op.
Daardoor verkeerde voormenging en ploffend geluid.
het kan echter ook zijn dat het restictie ringetje uit de gastoevoer bij de ventilator is gevallen en doordoor verkeerd gemengd wordt.

3 - als een bedrijf al 3x is geweest, deze terug laten komen of een afspraak laten maken met Agpo dat die maar eens komen kijken. maar dat moet weer via dat bedrijf
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Nou, onze antwoorden hebben zich echt gekruist zie ik nu pas.

Hoop alleen dat het probleem daarmee opgelost is.
F6 staat namelijk voor een ventilator fout.
 

Alfons Gootzen

  • #11
Hallo Obelix, je hebt gelijk dat dit staat voor ventilatorfout, echter chef onderhoudsafdeling heeft gebeld met Agpo en deze vertelden dat het ook aan de printplaat kon liggen, deze verwisseld echter de F6 storing bleef, branderautomaat verwisseld en probleem was opgelost gelukkig hoefde ik niets te betalen omdat de de monteurs welke op bezoek waren geweest beter naar me hadden moeten luisteren omdat ik al duidelijk had aangegeven wat de storing was,

gr. en bedankt voor je reactie

Alfons
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #12
OK, dat is dan netjes opgelost
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu