Afvoerlampje Miele Novotronic W8125 knippert

Ceedees

  • #1
Bij onze 2ehands Miele Novotronic W8125 wasmachine begint het Waterafvoer lampje te knipperen zodra er gepompt moet worden, waarna het programma afslaat. We hebben nu meerdere wasjes gedraaid, en hij blijft het keer op keer doen.

Ik heb het pluizenfilter en -huis geopend en gereinigd, en ook de afvoerslang aan de achterkant gecheckt, welke prima doorloopt. Frappant daarbij was wel dat de eerste keer dat ik de slang eraf haalde er wel nog wat water uitliep, maar dat dit een andere kleur had dan het 'verse' afwaswater. Dit zat er dus al een tijdje, en is niet vermengd met het verse afwaswater. De tweede keer dat ik dit deed kwam er zelfs helemaal geen water uit.
Ik concludeer daarmee dat het afvoerwater die keren niet eens tot de afvoerslang komt.

Wel heb ik tussen een aantal testwasjes door, op aanraden van een monteur bij een gelijkend probleem bij een kennis, een 95 graden was gedraaid met machinereiniging voor de vaatwasser, om te proberen eventuele verstoppingen te verwijderen.
Hiermee werd toen wel het complete programma succesvol afgerond.

Een reguliere was hierna (40 graden, niet zwaar beladen) gaf echter weer dezelfde afvoer problemen.

Gisteren heb ik die machinereiniger opnieuw gedaan, waarna het wasje weer een stuk verder kwam (deze keer tot het centrifugeren), maar daar deze keer toch weer vastliep op het knipperende afvoerlampje.

Weten jullie raad?
 

Rusako

  • #2
Kan zo zijn dat er een verstopping zit; dat hij geen lucht krijgt van de zeepbak naar de pomp of bij het nivo melder of via de balg rubber(van de kuip naar de pomp,of het afsluit bal blijft hangen dat komt ook dat hij geen lucht krijgt,of een sok of zo er in zit) of de pomp stuk dat hij het water niet snel weg kan.Probeer eens de afvoerslang in een emmer te houden en of hij dan wel afpompt. vgr.Rudi
 

Ceedees

  • #3
Heb vandaag naar mijn 2ehands dealer gebeld, die aanraadde een beetje olie erlangs te doen. Dit aan de lokale werkplaats bij ons achter voorgelegd, waarna iedereen begon te steigeren. Hierna naar een wasmachine monteur gefietst, en het hele verhaal verteld. Ook hij vond de olie heel slecht advies omdat het motortje een gesloten systeem was, waar je helemaal niet bij kon komen met olie. Dit motortje zou overigens van het type 'permanente magneet motor' zijn.

Hij dacht dan ook dat het vooral de slang tussen pomp en afvoer (verstopping) of het motortje (kapot) zou kunnen zijn.

Hij raadde me aan het motortje te bekijken door het 'spoelen' programma te laten lopen met het pluizenfilter open en dan te kijken of deze normaal loopt. Ik heb hier filmpjes van gemaakt en hieronder gezet.
Wat denken jullie als je dit ziet? Werkt het pompje nog naar behoren?

Filmpjes pompje in actie:
- met water
- zonder water (helaas niet meer online)
(bij de eerste lijkt het water niet weg te gaan, of is dit normaal bij zulke kleine hoeveelheden? bij de tweede is iets beter te zien hoe het motortje loopt)

Ik wil er ook nog wel de slang vanaf halen voor ik het volledig aan het pompje zou wijten, maar dit wordt pas na het weekend denk ik...

Rudi: ik wil ook nog wel proberen om hem aan een emmer te hangen om te kijken of dat helpt. De rest wat je verteld is me vrij abracadabra, alhoewel ik niet denk dat er een complete sok in zou kunnen zitten...
 

Rusako

  • #4
Zo kan je het slecht zien wat er gebeurt,zit er speling op het asje van de pomp!p.s vanaf de zeep bak naar de pomp zit deze echt niet dicht?(zeepbak er uit links zit een blokje die je omhoog kan klikken van af daar zit een slangetje naar de pomp) probeer het eerst toch met een emmer dan weet je meer!Ik zelf ver denk de pomp. :roll:
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Wat zit er allemaal in die pomp voor oranjeachtig spul lijkt wel een verpulverde babysok , zie je eigen filmpje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu