Afvoer zwevend toilet betegelen

Weswester

  • #1
Hi All,

Dit weekend ga ik mijn toilet afwerken door deze te tegelen. Het tegelen op zich maak ik mij niet heel druk om. Het enige wat ik mij afvraag is hoe ik het beste leidingen (lees: riool, toevoer water) kan betegelen.

Hoe krijg ik het beste een ronding (+/- 110mm) in de tegel. Op het forum kwam ik het volgende tegen:

- Afvoer aftekenen en rand van ronding uitboren met een 6 mm boor waarna deze voorzichtig uitslaan.
- Diamantboor (lijk mij prijzig)

Hebben jullie nog andere tips? Bedankt :)
 

FritsR

  • #2
Gaatjes rond 12 of 15 mm boren met een scherpe steenboor en het slagmechanisme van de boormachine uitgeschakeld. Betreffende tegel op een plank leggen tussen twee hierop vastgezette latjes zodat de tegel vlak en stabiel ligt. Tegel even voorboren met een scherpe 6 mm steenboor.

Gat rond 110 mm aan achterzijde van de tegel aftekenen. Met een haakse slijpmachine voorzien van steenschijf of diamantschijf steeds over de diameter van de cirkel inslijpen zodat er allemaal cirkelsegmenten of taartpuntjes ontstaan. Deze met een hamer wegtikken en de ronding met de haakse slijpmachine netjes afwerken. Gebruik een eenhands haakse slijmachine met een 115 mm schijf.
Bij het inslijpen van de cirkel de tegel op zijn kop in het gazon leggen. Voor het afwerken van de ronding, de tegel met de glazuurzijde naar voren en vertikaal houden, slijpmachine in de ronding houden en met punt van de slijpschijf afwerken.

Succes
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
De gaten hoeven niet rond uitgezaagd te worden.Je kunt gewoon om de afvoer, water inlaat en draadeindes vierkant uitzagen.
Je ziet er niets van als de pot er tegen aan zit, en heeft niets te maken met de draagkracht van de pot.
Als je rondom de gele doppen die er in zitten een halve cm speling houd, dan gaat het monteren van de pot ook makkelijker.
Alleen daar waar de drukplaat komt niet te groot uit slijpen.
Gebruik een kleine slijptol met diamant schijfje er in.

Zie het voorbeeld, dat op dit forum stond.
Het rode gemarkeerde gedeelte hoeft niet betegeld te worden.
Dus eigenlijk heb je 1 groot gat.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu