Afvoer bad in vloer lekt, spanning op badkraan.

Babybird

  • #1
Wij hebben af en toe spanning op de badkraan. Dit is vervelend met aan en uit zetten. Dit hoort natuurlijk niet. Nu knetterde ook een lichtschakelaar. Deze open gemaakt en trof ik vocht aan. Er is waar de afvoer van het bad door de vloer loopt op het plafond van de verdieping daaronder een vochtplek ontstaan. Het lijkt erop dat de afvoer lekkage vertoont in de vloer. Als ik een andere afvoer wil maken zal de badkamer wat anders moeten worden ingericht wat wel wat werk teweeg brengt. Nu zat ik te denken of het mogelijk is om op de afvoer van het bad een slang aan te sluiten en deze in de oude afvoerbuis in te brengen. Dit scheelt een hoop werk en de lekkage is dan waarschijnlijk ook verholpen.

Wat vinden jullie hiervan=
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Dit is vervelend met aan en uit zetten.
Wat ik hiervan vindt? Levensgevaarlijk. De badkamer mag ABSOLUUT niet meer gebruikt worden, tot het probleem verholpen is.

9 van de 10 keer is het trouwens de sifon van het bad, die lekt. Het water loopt dan langs de pvc buis de vloer in, en eindigt in een centraaldoos van de ruimte eronder.

Haal een tegel uit de badombouw, en je weet meer.
 

Babybird

  • #3
Het bad wordt idd niet meer gebruikt en heb inmiddels bij de afvoer een gat gemaakt. Denk in dit geval dat het niet van het sifon lijkt te komen. Deze is wel iets vochtig maar onder het bad ligt nog een oude tegelvloer. Lijkt me dat het dan niet gauw doorslaat en de vloer is ook niet echt vochtig. De afvoer loopt de vloer in en omdat het plafond eronder op ongeveer die plek vochtblaren vertoont zou het de afvoer moeten zijn.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Het bad wordt idd niet meer gebruikt
De hele badkamer mag niet meer gebruikt worden, er is veel meer mis. Als je schokken krijgt van de kraan, deugt in ieder geval de vereffening niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu