Afvoer aanleggen badkamer

Rien86

  • #1
Beste klussers!

Na al veel te hebben gelezen in de diverse topics op dit forum wil ik jullie toch ook mijn situatie voorleggen. Ik merk dat veel van de topics deels (voor mijn situatie) nuttig e antwoorden bevatten, maar niet alles is één op één overneembaar en iedere badkamer is anders.

Situatie is als volgt. Wij hebben pas een huis gekocht waar 10 jaar lang poolse werknemers hebben verbleven. Zij waren niet van het onderhoud en waren de kitranden en voegen in de badkamer zo lek als een mandje. Daarnaast hadden zij zelf een toilet aangebracht, maar deze aangesloten op een afvoerbuis van 50mm.... Hoef jullie niet te vertellen wat ik in die afvoer aantrof denk ik.

Dus alles is er inmiddels uit maar nu moet ik een 110 mm afvoer gaan plaatsen in m'n badkamer.
Huidige situatie is als volgt:


Nu is het plan als volgt:


In mijn leidinghuis loopt een standleiding van volgens mij 110 mm maar ik kan er nog niet goed bij. Heb even een gedeelte van het gipsmuurtje weggehaald:

En vond:

Helemaal links achterin en voor een gedeelte in de betonvloer gegoten. Het ziet er dus naar uit dat heel dat muurtje neer moet wil ik er goed bij kunnen (tenzij jullie andere ideeën hebben?)

Ik zal de 110mm buis in moeten hakken in de badkamervloer. Gelukkig is deze al met 13 cm verhoogd, maar niet alles is zandcement (ongeveer de eerste 6 cm wel)

Mijn vraag voor nu is eigenlijk of jullie een probleem zien in de manier van aansluiten zoals ik deze op de tekening heb weergegeven? En welke manier van aansluiten zouden jullie adviseren? Haaks of met Y stukken en met de stroom mee?

Alvast vriendelijk bedankt voor de reacties en ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.
 

Marcn88

  • #2
Liggende leiding vanuit vloer haaks op standpijp monteren met t stuk leiding naar boven aanleggen met 75mm tbv be-ontluchting
 

Rien86

  • #3
Dank Marc voor je bericht.
Inmiddels de muur wat verder uitgehakt en gevonden dat de standleiding ten hoogte van de badkamer er één is van 75 mm ipv 110. Gelukkig kan ik makkelijk achter het toilet op de begane grond waar de standleiding verloopt van 110 naar 75. Het plan is nu om dit verloop eruit te slopen en te vervangen voor 110, met 50mm t.b.v. ontluchting.

Hopen dat dit een beetje te doen is. Wish me luck
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Weet waar je aan begint, als je die 110 buis door de badkamervloer wilt verslepen. Al snel zit je in de constructievloer.

Ik zou nog eens kritisch naar de tekening kijken, en proberen het toilet bij de standleiding te houden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu