Advies verwarming blokhut

AtelierF

  • #1
Hallo,

Wij zijn een blokhut met aanbouw om aan het bouwen naar een werkruimte. We zijn nu bezig met het isoleren zijn (muren en dak met 6 cm steenwol, vloer met 4 cm piepschuim). De muren van het hoofdgebouwtje zijn zo’n 4 cm dik en die van de aanbouw zo’n 2 cm. De oppervlakte van de blokhut is 20 m2 en de hoogte tussen de 2 meter en 2,80; de aanbouw is 1,80 hoog en 9 m2. Naar schatting zal er ongeveer 10 uur per week gewerkt worden in het atelier.

Tegenover het atelier staat een andere blokhut. Hier willen we, als het atelier klaar is, een sauna in plaatsen We denken er aan om tussen de twee hutten in de buitenlucht een douche en/of badgelegenheid te plaatsen waarbij warm water van pas komt. De sauna blokhut zelf hoeft niet verwarmd te worden.

Naar de huisjes toe lopen tyleen gas- en waterleidingen die nog aan het net moeten worden aangesloten en in de huisjes is al elektriciteit aanwezig.

Nu moeten wij een beslissing gaan nemen over de verwarming van het atelier en daar komen we niet helemaal uit. We hebben van alles overwogen en uitgezocht en wat ons betreft zijn er nog drie opties, te weten een cv, een gevelgaskachel of infrarood panelen.

Gelet op de wens van warm water zou bij een cv een combiketel waarschijnlijk het slimst zijn. We denken dan, op basis van onderzoek, aan een Remeha Tzerra. Welk type weten we nog niet. Bij een (buiten)bad is misschien een CW5 de beste keus. De vraag is alleen of cv wel de meest geschikte verwarming voor ons is, nu het atelier maar een relatief beperkt aantal uur per week gebruikt zal worden. We vragen ons af, hoe lang het duurt om de ruimte te verwarmen naar 19 graden als de “waak
 

AtelierF

  • #2
Niemand een suggestie?
 

Bernhard

  • #3
Infrarood panelen zijn eenvoudig te regelen. Plaats meerdere panelen. Een aantal gebruik je als basisverwarming, in de zgn waakuren. De extra panelen gebruik je dan voor de werkuren.
De extra panelen plaats je aan het plafond. De panelen aan het plafond stralen de warmte naar beneden. De stralingswarmte vanuit het plafond geeft een hoog comfort.
De warmwatervoorziening kan met een elektrische boiler of een geyser. De capaciteit voor de verwarming schat ik op ca 6kw.
mvgr bernhard
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Een derde optie is wellicht nog een inverter airco. Deze kan ook de ruimte vrij snel opwarmen.
Het rendement is veel hoger dan pure elektrische verwarming.
 

Wood

  • #5
Een diesel 4 kW kachel is misschien een oplossing.
Geen stroom aansluitingen, veilig , zuinig en schoon. Heb zo'n kachel aan boord staan. Zeer tevreden.

Groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu