Koelkast Miele K831i koelt niet automatisch

Azeeman

  • #1
Mijn Miele koelkast K831i koelt niet meer uit zichzelf. Het is een type met een zogenaamde super-koeling knop. Zodra deze wordt geactiveerd, begint de koeling te draaien.

Koelkast geeft continue een temperatuur van 2 graden aan, ondanks dat deze temperatuur volgens een losse thermometer niet wordt gehaald (ongeveer 10 graden). Lampje van de superkoeling blijft continue branden. Uitschakelen en inschakelen activeert de koeling tijdelijk.

Iemand een idee?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Hoe meet u ? De thermometer even in een glas water zetten meet de enig juiste temperatuur..
Staat de koelkast niet in een te koude ruimte, minder dan 12 graden?
 

Azeeman

  • #3
Koelkast staat gewoon in de keuken en aan onze gasrekening te zien was het daar warmer dan 12 graden :)

Thermometer stond gewoon los in de kast, niet in een glas water. Maar desondanks is ook aan de inhoud van de koelkast te merken dat de streeftemperatuur van 5 graden niet gehaald wordt. Vanavond een update over de water-temperatuur.
 

Azeeman

  • #4
Helaas, thermometer in een bakje water gezet en een paar dagen naar Frankrijk geweest. De temperatuur van het water blijkt ook precies 12 graden te zijn.

Iemand een idee of dit een euvel van de sensor zal zijn, of klinkt dit meer in de richting van andere elektronica?
 

Co de Witgoedman

  • #5
Zou ontstaan kunnen door een defecte thermostaat, of doordat deze inbouwkoelkast onvoldoende lucht krijgt toegevoerd, de plaat aan de achterzijde kan totaal verstoft zijn.
Haal de kast even uit de keuken , controleer dit en monitor dan weer even de temperatuur..
 

Azeeman

  • #6
Koelkast was inderdaad wel wat stoffig, maar een schoonmaak hiervan heeft geen effect gehad. Wellicht dat ik ook had moeten melden dat de koelkast plotseling kuren heeft gekregen na enkele jaren trouwe dienst?
Ik kan me niet voorstellen dat wat stof ineens dit gedrag kan veroorzaken.

Een e-mail naar de Miele speciaalzaak werd als volgt beantwoord:
De storing kan in diverse onderdelen zitten. De temp. regelaar is 79.55 De temp voeler is 20.30 De electronische besturing is 113.40. Er zal eerst
geconstateerd (gemeten) moeten worden waar het euvel zit.

Ik had gehoopt dat iemand hier uitsluitsel zou kunnen geven over waarin het defect zou zitten. Maar natuurlijk enorm bedankt voor je bijdrage tot nog toe Co!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu