Beton op een houten vloer 2 hoog?

Alice1

  • #1
Ik dub al enige tijd wat voor vloer ik in mijn etage zal leggen. Ik woon in een gehorig oud Amsterdams huis uit 1910 met buren onder, boven en naast me. Onder geen beding wil ik dat de vloer geluidsoverlast kan veroorzaken. Hout is duur en bovendien te gehorig (dat weet ik maar al te goed omdat mijn bovenburen dat wel hebben)

Linoleum is ook te gehorig en duur. Vloerbedekking vind ik niet mooi. Een alternatief zou kunnen zijn een flexibel betonnen vloer.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Zelf heb ik geen idee of dit mogelijk is. Ik hoop dat hier iemand in dit forum is die mij meer kan vertellen.

een groet,
Alice
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou je misschien kunnen uitleggen, wat je op het oog hebt met een "flexibel betonnen vloer"? Ik heb er namelijk nog nooit van gehoord, en maak toch best wat mee hier op het forum...

Beton op houten balken kan niet, tenzij er voor een klein(er) oppervlak een ondervloer van zwaluwplaten voor gelegd wordt. Dat wordt meestal alleen gebruikt voor een badkamervloer. Voor een huiskamer onbruikbaar.

Maar misschien heb je iets anders op het oog. Beschrijf daarom wat je bedoelt en eventueel waar je het gezien hebt. En wat was de afwerking ervan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Is het appartement gehuurd of gekocht ?
Dit is van belang voor het antwoord.
 

Alice1

  • #4
Beste Kees en Jan, (wist niet hoe ik kon antwoorden)

Allereerst dank voor jullie reactie.

Ik had wel eens gehoord van geluiddempend 'flexibel' beton. Het schijnt dat woningbouwverenigingen hier in Amsterdam oude huizen renoveren en dit beton voor de vloeren gebruiken om geluidsoverlast te voorkomen.

Ik ben op zoek naar een (zeer) betaalbare gladde , geluiddempende vloer. Giethars (epoxy) is onbetaalbaar en een halve verbouwing! Op een planken vloer gaat dit dus helemaal niet? De ondervloer (basis) is een houten ongeïsoleerde vloer.

Zijn er andere mogelijkheden voor een mooie gladde stevige, geluiddempende vloer op een houten ondervloer op 2 hoog?
De woning is een koopwoning.

Groet,
Alice
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het renoveren zal dan waarschijnlijk het weghalen van de houten vloeren en het storten van betonvloeren zijn.
De enige uitdrukking van "flexibel beton" die ik ken is asfalt zoals dat in de wegen ligt.

Als er een vereniging van eigenaren is kan die regels over de geluidsisolatie vastgesteld hebben, u dient zich dan daaraan te houden.

Bij een goede bouwmaterialenhandel in de buurt kunnen ze u precies vertellen welke materialen geschikt zijn, ik ken de huizen en bouwwijze in Amsterdam niet voldoende om een gefundeerd antwoord hierop te geven, zij zijn met de plaatselijke situatie op de hoogte.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #6
Er zijn ook parket en laminaat vloeren met een z.g. "silencer" laag eronder

Scheelt in ieder geval de kontaktgeluiden.

w.
 

Alice1

  • #7
Dag Willem,

Dank voor je reaktie.
Ik weet van het bestaan van deze vloeren..helaas kan ik mij zo'n vloer niet veroorloven. Ik ben op zoek naar een goedkopere oplossing.

vriendelijke groet,
Alice
 

Pepjo

  • #8
Een kurkvloer ? Glad,strak, geluidsisolerend (zeggen ze) en in veel uitvoeringen te krijgen.
 

Alice1

  • #9
Hai Pepjo,

Ja, daar heb ik ook al aan zitten denken..maar is eveneens zeer kostbaar!
Toch bedankt voor je reaktie.

groet,
Alice
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Beton is niet goedkoper.
Dat moet ook bekleed worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Een houten vloer is niet duur, met een goede onderlaag van de bekende groene platen wordt het geluid ook goed gedempt, kijk eens op een veilingsite voor een houten vloer.
 

Alice1

  • #12
Ik ga mij verdiepen het geluiddempende van een groen onderplaten vloer en de hardheid (een duurzaamheid) van larixplaten.
Vooralsnog vrees ik dat een groene platen ondervloer niet afdoende is voor geluiddemping. Het huis waarin ik woon is zeer gehorig. Mooi maar gehorig. Het schijnt dat je het 'zwevend' moet leggen. Maar wat precies is dit?

Groet,
Alice
 

Pepjo

  • #13
Een vloer zwevend leggen betekent dat je de vloer niet bevestigt (schroef, spijker) aan de ondervloer. Zo voorkom je dat door contact geluid doordringt naar beneden. Je legt hem als het ware los op de isolatielaag.

Nieuwe optie: ik ben ooit eens bij iemand geweest die platen underlayment als vloer had liggen. Na het leggen had hij ze gebeitst in de kleur die hij wilde en daarna afgelakt met een harde lak.

Leuke vloer, strak en geinig voor weinig ! Idee ?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #14
Ook zo iets:

Toen mijn zus ging studeren in A.dam, heeft mijn vader stroken triplex gezaagd, en deze verlijmd op een OSB plaat. (ik was nog jong; ik weet niet of daar nog wat onder lag)

Deze stroken hadden een facet, en na het lakken leek het op parket.

Hierover kan je natuurlijk nog tapijten leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu