Waterleidingen verlengen met gesloten kogelkraan

Vdheide

  • #1
Beste mensen,

Ik wilde een waterleiding doortrekken naar een achterkamertje. Daartoe gebruik ik eerst een 'knelkoppeling T-stuk', vervolgens hang ik daaraan een nieuwe reguliere koperen waterleidingsbuis. Mijn vraag is nu het volgende: Kan ik achter de T-stuk een kort stukje waterbuis plaatsen (laten we zeggen max. 15 cm) en direct aan het uiteinde van de nieuwe waterbuis een 'kogelkraan' om deze direct af te sluiten?

Ik wilde het hele proces van het doortrekken van de nieuwe leidingen namelijk in meerdere stappen doen (dus over meerdere dagen verspreid). Het is dus belangrijk dat de hoofdkraan wel blijft lopen. Mijn insteek is dus dat via de kogelkraan ik de watertoevoer door de nieuwe waterleidingsbuis kan afsluiten / afdoppen en ondertussen in alle rust de leidingen naar het achterkamertje kan aanbrengen.

Is dit een goede insteek, en gaat zoiets werken? Of is het zo dat er dan druk op de kogelkraan staat en je deze ondertussen niet met nieuwe stukken kunt verlengen?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kan prima, gebruik dan een kogelkraan met knelkoppelingen, dan hoeft u geen stukje buis achter de kraan te zetten, u kunt dan alles in 1 keer aansluiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu