12 meter binnenriolering vanaf wc

MartijnJS

  • #1
In ons clubhuis wil ik twee wc's op de eerste verdieping plaatsen, ongeveer 12 meter vanaf de huidige wc. De huidige wc vervalt en daar wil ik de nieuwe afvoer op aansluiten.

Ik wil eerst de afstand horizontaal overbruggen met een licht afschot. Daarna moet ik naar beneden. Kan dat loodrecht, of is het beter dat in een hoek van 45 graden te doen?

Moet ik daarnaast nog ontluchten of beluchten? Ik kan vrij eenvoudig de nieuwe riolering naar het dak doortrekken, maar als het niet hoeft dan scheelt het natuurlijk weer.

Dank!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Je moet het zo zien, ga je van een horizontale leiding naar beneden dan gebruik je altijd een 90 graden bocht of een 90 graden t stuk.
dit is om zuiging in een leiding te voorkomen.
ga je van een verticale situatie naar een horizontale situatie dan gebruik je dus 2 x 45 gr.
vallend is dus 90 en liggend is dus 45.

qua beluchting....als er verder geen beluchting in zit en je hebt de mogelijkheid dan is het altijd verstandig om te beluchten.
Pas ook op dat je niet te veel afschot toepast want dan loopt het water sneller weg dan bijvoorbeeld wc papier en kan er dus sneller kans zijn op verstoppingen.
Weet niet eens meer de aangegeven afschot regels maar uit 20 jaar ervaring als loodgieter zijn deze echt wel achterhaald.
Al zou de leiding bij wijze van waterpas liggen dan loopt het ook nog weg (niet doen hoor) maar hou het afschot gewoon minimaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu