Knipperende lamp zonder dimmer

Ginda

  • #1
Hallo,

Sinds enkele weken is onze lamp boven de eetkamertafel regelmatig aan het knipperen. Soms doet hij het helemaal niet meer, en als hij dan even uit is geweest dan doet hij het weer even. Als hij knippert dan knettert het soms ook onder de lichtknop. We hebben geen dimmer. Het gaat om een armatuur met 5 halogeen lampjes.

Nu hebben we deze lamp 2 jaar en hiermee nog niet eerder problemen gehad. Hiervoor hebben we 2 keer een lamp gehad die na een half jaar doorbrandde. Dit begon ook met knipperen en uitvallen. Dit leek een productiefout te zijn, en de fabrikant heeft deze lampen (2x dezelfde) ook vergoed. Daarna zijn we naar een andere winkel gegaan om de huidige lamp te kopen en dat ging tot voor kort goed. Maar nu dus niet meer.

We zij allebei niet handig met elektriciteit, maar misschien is er een logische oplossing voor dit probleem. Ligt het aan het lichtpunt en moeten we er iemand bij halen? Of moeten we met de lamp terug naar de winkel?

Groet,

Ginda
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welk soort lamp zit er in ?
Een gewone gloeilamp, een halogeenlamp of een spaarlamp.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Contact in de schakelaar is einde levensduur, schakelaar vervangen zou het op moeten lossen.
 

Ginda

  • #4
Dank voor jullie reacties! En Er zitten halogeen lampen in. En schakelaar kapot? We wonen in een nieuwbouwwoning, kan dat al na 3 jaar?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Kan heel goed, juist na de bouw. Want één van de oorzaken kan zijn dat er gruis in de schakelaar terecht is gekomen.

Een schakelaar mag in principe niet knetteren. Heel kort op het moment dat je hem bedient zou nog kunnen, maar verder niet. Een slechte schakelaar kan er ook voor verantwoordelijk zijn dat de lampjes eerder kapot gaan, omdat ze telkens de hogere inschakelstroom moeten verwerken.

Vervangen van de schakelaar is de snelste en eenvoudigste methode om in elk geval de schakelaar uit te sluiten als oorzaak.
 

Ginda

  • #6
Oké, logisch verhaal! We gaan het eens proberen, dank voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu