Urenklok G.E.B. R'dam

Bellie1

  • #1


Ik woon 15 jaar in hetzelfde huis. 7 jaar terug is de boiler vervangen door een geiser. De elektriciteitsleiding/groep van de boiler heb ik gebruikt voor een oven en een koffiemaker. Dat zit zo al 7 jaar.

Gisteren bleek ik plots geen spanning meer op die aansluiting te hebben. Na gepruts met stoppen (ouwe zooi) en zo, gaf ik uit pure balorigheid aan draai aan een knop (foto): een GEB R'dam urenklok. Je hebt daarmee keuze uit één of twee uur spanning op die groep.

Het vreemde is dat ik dat ding dus nog nooit gebruikt heb, maar tot gisteren altijd constant spanning op de groep heb gehad. Nu moet ik elke twee uur een draai aan die schakelaar geven....

Dat ding zit ogenschijnlijk rechtstreeks (geel pijpje) de meterkast in, ik weet dus niet of ik die zo maar kan afkoppelen.

Ik kan het kastje wel openmaken, maar kan ik de schakelaar er gewoon tussenuit halen of is professioneel toezicht verstandiger?

Ik kan natuurlijk ook (huidige tijdelijke oplossing) de draaiknop met een lijmklem vastzetten (dan draait 'ie niet meer), dat kan vast geen kwaad, maar is een beunhaasoplossing.

Wat moet ik hiermee?
 

Peter_H

  • #2
Makkelijkste lijkt me om de klok te vervangen door een lasdoos en daarin de juiste draden aan elkaar te monteren. Is het mogelijk om de draden spanningsloos te maken?
Andere optie is om de uitgaande draad van de klok rechtstreeks te verbinden met de betreffende automaat/zekering, maar hiervoor moet je weten wat je doet.
Maak anders even een foto van de geopende klok en geopende groepenkast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
Gerelateerde onderwerpen
Uitleg gebruik urenklok GEB R'dam

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu