Ventilatie badkamer - rooster boven de deur plaatsen

Denisehuisje

  • #1




Ik heb een appartementje gekocht. Nu is er een groot vochtprobleem in de badkamer (muren zijn continue beschimmeld). Er zit alleen een klein luchtrooster in de badkamer zoals op de foto.
Nu heb ik een soortgelijke deur als deze afbeelding in de badkamer zitten. Is het een idee om een rooster boven de deur te plaatsen in plaats van dat raam?
Wat voor rooster raden jullie me dan aan? Of hebben jullie andere tips? Ik heb geen raam in de badkamer. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen?

Mvg,
Denise
 

Poster

  • #2
Een mechanische ventilatie realiseren, alleen een rooster zal weinig helpen/afvoeren.
 

Denisehuisje

  • #3
Het is een huurhuis dus ik kan er niet teveel verbouwen.
En wat bedoel je met een mechanische afzuiging?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De deur na het douchen een periode open laten staan.
Zijn de wanden voldoende droog doe je de deur dicht.

Ik neem dat het een orginele badkamer is en dus ook van een ventilatie kanaal is voorzien. Daar kan een ventilator in worden gebouwd. De stroom voor die ventilator kan lastig worden.
 

DubbleEagle

  • #5
Snap niet goed waarom je niet mag 'verbouwen' als je het appartement gekocht hebt... En je spreekt dan van een huurwoning... Is dat iets typisch Nederlands (ben zelf Belg)?

Ventilatie boven de deur (open raampje) zal niet helpen. Wij hadden dit in onze douche van de vorige eigenaars, en er was redelijk wat schimmel. Enkel volledig verluchting door een open deur of liever mechanisch (ventilator) zal je helpen de schimmel te voorkomen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Zo'n ventilatieventiel is typisch iets dat op een woonhuis ventilatorbox is aangesloten, te herkennen aan een driestanden schakelaar, meestal in de keuken gesitueerd. Als deze op de badkamer is aangesloten, zou je dat in stand drie zeker moeten kunnen horen. Toevoer van frisse lucht gebeurt vaak via een flinke speel onder de deur. 1 à 2 cm zou voldoende moeten zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
@ Denisehuisje,

u vermeld eerst dat het appartement gekocht is, vervolgens schrijft u dat het gehuurd is.
Wat is het, gekocht of verhuurd, dat kan belangrijk zijn te weten om tot een oplossing te komen.
 

Peter_H

  • #8
Ik heb ooit een soortgelijk probleem gehad in een huurwoning. De afzuiging bevond zich in het midden van de badkamer terwijl de douchecabine in een dode hoek stond, omgeven door drie muren. Daar was dus geen luchtcirculatie. Woningcorporatie laten langskomen, die hebben de afzuiging verplaatst naar de douchecabine. Probleem was daarna opgelost.
 

Poster

  • #9
Denisehuisje schreef:
Het is een huurhuis dus ik kan er niet teveel verbouwen.
En wat bedoel je met een mechanische afzuiging?
Dan de verhuurder erbij halen, en overleggen over een oplossing.

Een mechanische afzuiging wordt door een "afzuigsysteem" aangedreven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu