Stalen verwarmingleiding aanpassen en radiatoren bijplaatsen

Georon

  • #1
Hallo allemaal,

Op zolder ben ik bezig twee slaapkamers bij te plaatsen.
Nu moet op 1 plaats de stalen verwarmingsleidingen die over de vloer loopt lager gelegd worden, deze loopt van 5cm hoogte gemeten vanaf de vloer naar 15 cm hoogte. Aangezien ik geteld heb op een verhoogde vloer van 10 centimeter is dat laatste te hoog.
Ook moet op deze vloer 2x een radiator aangekoppeld worden.

Ik heb verschillende bedrijven gevraagd om dit te komen doen, maar niemand kan/wil me helpen omdat zij of geen tijd of geen materiaal hebben om dit uit te voeren.

Aangezien mijn vrouw aantelt heb ik het plan opgepakt om dit zelf te doen, maar ik zit met de vraag hoe.

Het beste zou zijn om de leidingen door te zagen en hier voor de radiatoren T-stukken op te lassen, maar hier heb ik zelf het gereedschap niet voor.
Draad snijden en schroefkoppelingen monteren kan, maar dit lijkt me een uitdaging om dit tussen bestaande leidingen te doen (schroeven in twee verschillende richtingen...)

Zijn er ook alternatieven?
Ik heb gelezen over anbo ringen?

Het betreft stalen leidingen met een buitenmaat van 33,65mm. Dit zou imho dan 1 duim zijn. Ik denk dat ze ongeveer 20 jaar oud zijn...

Aangezien de radiatoren nog niet komen te hangen en deze nog niet heb, maar ik wel de leidingen wil hebben liggen (alpex) en mijn vloer kan bouwen, moet ik dan nog ergens rekening mee houden?
Ik ben van plan om kogelkraantjes te plaatsen om alles mee af te doppen zogezegd...

Alvast bedankt voor de reacties.

Met vriendelijke groet,
Ron
 

Tiho

  • #3
Kun je geen groter stuk vervangen? En dan persen of solderen het deel dat onder de vloer komt ? Ik zou persoonlijk geen anbo koppelingen onder de vloer wegwerken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu