Is onze vloerverwarming goed aangesloten?

Hneel

  • #1
We hebben sinds een jaar vloerverwarming in onze aanbouw, en nu zit ik e.e.a. te lezen op internet waardoor ik in verwarring ben geraakt. Ik lees b.v. over RTL kleppen. Nu vraag ik me af of alles wel goed is aangesloten.

Het ziet er alsvolgt uit:



Het hele systeem is gewoon op de bestaande CV installatie aangesloten, dus gewoon parallel aan de andere radiatoren. Is dat sowieso al wel goed, of had het juist in de retourleiding moeten zitten? (in serie met de rest, dus?)

De onderste/linkse buis is de aanvoer, de bovenste/rechtse de retour. Moet bijvoorbeeld die thermostaat niet eigenlijk in de retour zitten? En regelt deze aan de hand van de water-temperatuur of de lucht-temperatuur?

De oppervlakte van de kamer is 22 m2. Hoeveel meter slang er in is gegaan weet ik niet. De pomp heeft een driestandenschakelaar. Die stond eerst op stand 2, maar die heb ik nu om elektriciteit te besparen op stand 1 gezet. Kan die dat wel aan?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Zo te zien zit het goed
maak je nou maar geen zorgen.

werkt het?

de thermostaat meet de meng water temp.

zit wel goed hoor

Nee het moet niet in serie
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
Waarom staat temperatuur ingesteld op 25 graden ?
 

Hneel

  • #4
Goede vraag. Ik dacht in eerste instantie dat je het niet te heet mocht stoken. Nu begrijp ik dat het een stuk hoger kan. Ik heb hem nu op 45 gezet. Als ik het goed begrijp is dat nog een veilige marge.

Maar dan heb ik nog het idee dat het niet helemaal lekker zit. De aanvoer temp van de CV zal, als hij brandt, meestal hoger liggen. Dan blijft die thermostaat dus dicht staan. Ik lees hier en daar wel op internet dat de vloerverwarming het zou mengen met koud water. Maar welk koud water dan? De retourtemp zal in dat geval niet zo heel veel lager liggen, toch? (delta-T van de laatste radiator).


De andere kant van de muur ziet er zo uit. Daar zit ook de laatste radiator.
Ik vraag me toch af of we de vloerverwarming hier niet beter in serie hadden kunnen zetten, na de radiator?



Foto's plaatsen s.v.p. via klusidee, mod.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Thermostaatkraan van je VVW verdelertje meet met behulp van een bulb temperatuur wat de vloer ingaat , en als temperatuur te laag is dan ingesteld , gaat kraan openen en cv water doorlaten tot gewenste aanvoer bereikt is.is temperatuur te hoog dan sluit de kraan en wordt het water rondgepompt tot temperatuur weer zakt dan ingestelde waarde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu