Welke verdieping isoleren?

Jordie38

  • #1
Hallo,

Ik heb in mijn nieuwe woning een houtkachel op CV aangesloten waarmee ik vanuit de boiler de radiatoren in alle ruimtes kan laten opwarmen. Nu wil ik nog dubbel glas aanbrengen maar ivm het budget kan ik slechts 1 verdieping isoleren.

De houtkachel in de woonkamer verwarmt de woonkamer zeer goed en het hout krijg ik vrijwel gratis. Nu denk ik dat het dus beter is om de verdieping als eerste te isoleren, waar geen houtkachel is en alleen radiatoren. In de woonkamer maakt het me namelijk minder uit om er extra hout (bijna gratis) op te moeten gooien omdat er slechts enkel glas zit. Bovendien is het met dubbelglas in de woonkamer dan zo snel warm dat ik de houtkachel liever ' uitzet'. Misschien is die dan zo snel uit dat ik de boiler niet goed genoeg verwarmt heb. Ik denk dus dat het beter is om de verdieping met HR++ glas te isoleren want daar wil ik de warmte liever lang vasthouden. Druist wel een beetje tegen mijn gevoel in want we zitten namelijk veel meer beneden. Op de verdieping hebben we de slaapkamers en studeerkamer.

Wat is het beste?

Alvast bedankt!

Groet, Jordie
 

CV-Fethisist

  • #2
Misschien is het zelfs in dit geval wel het slimste om dat geld voor dat dure glas in de zak te houden als het voor beneden niet nodig is en voor de eerste verdieping niet terug verdiend kan worden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu