Multi Wave Oscillator stoort Digitenne ontvangst van de buren

DoeHetZelf

  • #1
Wij hebben al enige jaren een MWO ("Lahkowski" paramedische multiwave oscillator met daarop antennes, geleide kussens of een Rife stralingslamp)

Sinds de buren hun Canal Digital schotel systeem hebben ingeruild voor Digitenne valt hun televisiebeeld uit als wij de MWO gebruiken. De fabrikant stelt dat de omgeving geen last van de MWO mag kunnen hebben zolang die op een geaard wandcontact zit en dat is zo. Ik heb het intussen op zo'n beetje alle groepen uitgetest en het is steeds hetzelfde probleem.

Mijn huis zit vol met WIFI, X10 over 220v, Remote controllers en een SONOS netwerk, maar daar heeft geen enkel systeem last van de MWO.

Ik ga er dus van uit dat het een storende elektromagnetisch straling is van het apparaat dat het digitale Digitenne signaal van de buren verstoort. Op de signaal sterkte meter op de TV bij de buren zie je het signaal droppen van 65% naar 20% ontvangst of zelfs nul zodra wij de MWO aanzetten.

Een MWO is een constructie met grote condensatoren, trafo's en een vonkbrug die je zelf instelt. (Vanbinnen vonkt hij dus als een razende, middels een traditioneel contactpunt systeem uit de vroegere auto verdeelkap). Hoe groter de gap, hoe heftiger de vonkbrug, hoe meer vermogen naar de randapparaten.

Onze MWO staat hemelsbreed tussen de 6 en 10 meter van de raamantenne van de buurman in de huiskamer. Ook de Digitennes van hun kinderen worden gestoord door ons apparaat.

De vraag is nu wat ik zou kunnen doen om deze invloeden naar de buren te voorkomen. Wij willen de MWO graag blijven gebruiken zonder eerst te verifiëren of de buren niet TV kijken.

Ik vermoed dat de MWO niet heel erg bekend is, maar misschien dat mijn uitleg hierboven voldoende aanknoping biedt voor iemand om inhoudelijk te kunnen reageren. Zoja, alvast hartelijk dank.

Thomas
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Het is gewoon een ouderwetse vonkzender, met slechte filters.Zo'n ding spettert op alle requenties.

Laat de buren gewoon het agentschap telecom bellen, zij komen dan te meten en nemen de illegale zenders in beslag.
jij hoeft je niet druk te maken, jouw apparaat voldoet aan alle eisen toch?
 

DoeHetZelf

  • #3
Ik begrijp deze reactie niet. Het lijkt sarcastisch bedoeld ? Dan is het vast leuk binnen zijn context, maar begrijp ik het nog steed niet.

Onze MWO is een gloednieuw apparaat van Meditech Europe. Daar is niks illegaals aan en het is bij mijn weten geen zender.
(Of volgens jou wel vanbinnen ?)

Je behandelt er ziektes mee.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Een spoel,condensator en een vonkbrug is gewoon een zender.

Multi Wave Oscillator geeft het ook al aan, meerdere frequenties.
Ook op hun site geven ze aan dat het ding werkt met harmonischen(deel van het probleem)

Dat ding strooit gewoon een heleboel radiofrequenties de ether in.

Het is ook geen medisch apparaat.
 

DoeHetZelf

  • #5
Volgens mij noemde ik het PARA-medisch,

Maar het is denk ik handig als we de 'medische' discussie hier niet voeren. Zoeken we daar een ander forum voor. Over die 'zender' kunnen we het wel hebben.

Hoe wordt ik er mee geholpen als we die in overleg, met uw hulp, in beslag laten nemen ? Mijn vraag was bedoeld om mij te (laten) helpen :oops:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Er zijn maar 3 oplossingen.
1 uitschakelen
2 alleen gebruiken in een kooi van Faraday.
3 betere (actieve) antenne voor je buren regelen

Daarmee is de storing niet weg, maar je buren hebben geen last meer.

Het agentschap kan controleren of jouw apparaat aan de gestelde eisen voldoet.Dat helpt jouw dan de juiste beslissing te nemen.
 

DoeHetZelf

  • #7
Optie 3 lijkt het handigst.

Bestaat er een actieve antenne voor Digitenne?
Nu komt er een heel dunne kabel ( coax ?) uit hun tuner de antenne in via een schroefkoppeling zoals op mijn coaten zit.

Die antenne heeft geen eigen voeding.

Wat zou een alternatief zijn ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Een actieve digitenne antenne?Kijk eens bij de alwetende Google.

Neemt niet weg dat je in de wijde omtrek van je MWO ontvangstproblemen hebt op diverse radiofrequenties.
 

Blauwbloes

  • #9
Daar is niks illegaals aan en het is bij mijn weten geen zender.
Je doet dit waarschijnlijk onbewust maar de kans lijkt mij aanzienlijk dat hetgeen jij doet inderdaad illegaal is. Het zou mij niet verbazen dat de overheid dit toestel in beslag neemt, moest jouw buur hen hierover inlichten. Bij twijfel kan je zelf ook het AT contacteren.

Als je echt niet zonder dit toestel denkt te kunnen is een slaapkamer ombouwen tot kooi van Faraday een mogelijke oplossing.



Metaal geleidt elektriciteit en vormt een potentieel veiligheidsrisico. Laat je in ieder geval bijstaan door een vakman.
Onze MWO is een gloednieuw apparaat van Meditech Europe.
Nou, gloednieuw. Volgens Wikipedia heeft een zekere Lakhovsky dit apparaat voor "medische" toepassingen voor het eerst gebouwd in 1944. Technische uitvinder is Tesla in 1891. De technologie achter dit toestel mag je gerust als antiek beschouwen.[/quote]
 

DoeHetZelf

  • #10
Tja.. weet je hoe lang geleden de fiets is bedacht?
Toch kocht ik laatst een gloednieuwe !

Je kan ook stellen: dat ding bestaat al zo lang, dan moet Digitenne zich maar aanpassen
:roll:

Maar ik ga voor de actieve antenne.
Bedankt voor de tips allemaal.

Thomas
 

Blauwbloes

  • #11
Je kan ook stellen: dat ding bestaat al zo lang, dan moet Digitenne zich maar aanpassen
Ik mag je redenering wel :D. Ik vrees echter dat AT dat anders gaat zien.

In ieder geval veel succes met je actieve antenne.
 

Ronald41

  • #12
Ik zie het nut van een actieve antenne niet.
Dat ding versterkt signalen, dus ook de stoorsignalen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
Die passieve antennes zijn zeer gevoelig voor juiste plaatsing..de actieve zijn veel ongevoeliger voor storingen.
 

Ronald41

  • #14
Hoe dan??
Een stoorsignaal op de digitenne frequenties zal gewoon worden meeversterkt.
Geen enkele antenne kan onderscheid maken tussen het "officiele" signaal en het stoorsignaal.
Een richtantenne zou kunnen helpen, maar dan nog twijfel ik omdat het stoorsignaal dichtbij zit.
 

Paul Siemons

  • #15
DoeHetZelf schreef: Onze MWO is een gloednieuw apparaat van Meditech Europe. Daar is niks illegaals aan en het is bij mijn weten geen zender.

"Géén zender....." ????

Technisch gezien moet er tijdens de bouw behoorlijk rekening gehouden worden met extreem hoge spanningen (200.000V) en hoge frequenties welke optreden in de apparatuur.

hiemstra-besturingen Portfolio_v1.4.pdf Bron.

Onderstaande website vermeld ook nog dat deze apparaten géén "CE" label/markering zouden hebben: Site.

Als je buur de bevoegde instanties metingen laat uitvoeren zal het apparaat met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in beslag genomen worden.
 

Blauwbloes

  • #16
Mijn huis zit vol met WIFI, X10 over 220v, Remote controllers en een SONOS netwerk, maar daar heeft geen enkel systeem last van de MWO
Misschien dit nog.

1) Jouw Wifi en SONOS hebben daar waarschijnlijk wel last van. Je merkt dit echter niet onmiddellijk omdat beide zogenaamde bi-directionele packet based protocols zijn. Als een pakketje data 'kapot' is door storingsinvloeden dan vraagt de ontvanger gewoon om dit opnieuw op te sturen. Beide werken bovendien met een draaggolf van 2,4GHz (S-Band) wat een bijkomend voordeel is. Hoe hoger de frequentie hoe lager het niveau van de MWO-harmonischen. Bovendien werkt WiFi met een systeem dat hopping heet. Dit moet ervoor zorgen dat meerdere WiFi access punten in elkaars omgeving elkaar niet te veel storen. Dit heeft ook een positieve invloed op de gevoeligheid aan externe stoorbronnen.

Je kan dit trouwens testen als je SW installeert die de data throughput van je WiFi netwerk meet. Het zou mij niet verbazen dat je een verschil gaat opmerken tussen met of zonder MWO.

2) DVB-T en T2 zijn in tegenstelling uni-directioneel. Alhoewel deze ook ingebouwde mechanismen (Interleavers, error correctie, OFDM) hebben om storingen in de ether te 'overleven', blijft het systeem eenrichtingsverkeer. Eens een datapakket corrupt, is het einde verhaal. De typische blokvorming die je dan op je TV ziet . Bovendien heeft de draaggolf een lagere frequentie (UHF band), afhankelijk van het Digitenne kanaal ergens tussen de 400 en 800 MHz.
Een stoorsignaal op de digitenne frequenties zal gewoon worden meeversterkt.
Mee eens. Ik hoop dat de TS het resultaat van de actieve antenne test hier post. Lijkt mij ook nuttig in andere situaties, mocht dit werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu