Kortsluiting Trafo

Mapi

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben een leek. Maar het volgende; in mijn woning is door de vorige bewoner elektrische vloerverwarming onder laminaat aangebracht. Het werkte tot voor kort al een jaar of acht prima. Ik zet het in de winter af en toe aan als bijverwarming.
Er zit een flinke transformator (220/24) bij die ook met een glaszekering is beveiligd.
Nu zijn er bij de output van 24V waar de zwarte draden(van de vloerverwarmingsmatten)op zijn aangesloten, flink heet geworden met als gevolg dat de coating gesmolten is en de uitgang van de trafo ook brand-/schroeischade heeft. De aardlek heeft er niet op gereageerd. Het geheel zit op een aparte groep.

Mijn vraag: wat is hier gebeurd en welke stappen moet ik nemen om weer een veilige en werkende vloerverwarming te krijgen?
Dank voor een reactie
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk slechte contacten. Zou je een foto willen plaatsen van de schade?
 

Mapi

  • #3
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Hallo Michiel,

Met de trafo zelf zal niet zoveel mis zijn. Je moet dat aansluitblokje vervangen, als dat mogelijk is en ook de beschadigde draden.

Omdat je vloerverwarming maar op 24 V draait, krijg je te maken met hoge stromen. Je moet dus letten op super betrouwbare verbindingen. Als je geen ervaring hebt met elektra, dan zou ik een vakman laten komen. Dit had behoorlijk mis kunnen gaan.

P.S. Je hoeft me geen privéberichten te sturen. Ik krijg die niet eerder te zien dan wat je op het forum zelf post.
 

Mapi

  • #5
Dank voor de hulp/uitleg. Ik laat iemand komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu