Azobe tuinpalen - waarom moeten we opletten?

Jemel

  • #1
Hallo allemaal,

Na een tijdje zoeken op MP en internet heb ik wat houthandels gevonden die voor een zacht prijsje azobe tuinpalen aanbieden. Het betreft fijn bezaagde palen van 7 x 7 en 275 lang. Ik weet dat ik de kromme palen moet vermijden. Maar een kleine afwijking van 3 mm is niet zo erg heb ik begrepen. De palen wil ik gebruiken voor het plaatsen van mijn schutting. Zijn er nog meer dingen waar ik op zou moeten letten? Zou ik bijvoorbeeld palen met een bepaalde verkleuring moeten vermijden ofzo?

Alle input is meer dan welkom!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een paar zaken, als de schutting vrij staat kunnen tijdens een flinke wind de palen breken, een maatje groter, 9 x 9 cm is al heel wat beter.
Gezien de prijzen op de door u geplaatste sites twijfel ik erg of het azobé is, lijkt qua prijs op een b/c kwaliteit met spint of een ander soort hout.
Koop geen palen rechtstreeks uit een bundel, als ze een tijdje gelegen hebben kunt u zien of ze recht zijn, dat blijven ze dan ook, uit een bundel is dat niet goed te zien.
 

Jemel

  • #3
Het betreft gewoon A kwaliteit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Oké, dan palen van 9x9 cm gebruiken i.v.m. hier boven beschreven zaken.
 

Jemel

  • #5
Wat zouden de gevolgen zijn als een paar van die palen niet helemaal recht zijn. Zeg maar kleine afwijkingen die net met de oog te zien zijn, max 5 mm.

Ivm kosten heb ik toch maar gekozen voor een 7 x 7 kopmaat. Eenmaal de schutting geplaatst is zal ik een foto uploaden.
 

Bart_WRX

  • #6
Wat de gevolgen zijn, ligt er maar net aan wat je tussen de palen in maakt.... Gaas, planken, of weet ik wat?

7x7 is en blijft weinig zoals al eerder werd gezegd. Dan kom je er vanzelf achter of het A-kwaliteit is haha
 

Jemel

  • #7
Een 22 plankse schutting van grenenhout (16 mm dik). De meeste bouwmarkten en houthandelaren vinden 7X7 doorgaans voldoende. Ik ga er vanuit dat het gewoon a kwaliteit is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu