Wat is dat voor dopje in de s-koppeling?

Karin78

  • #1
Mijn thermostatische douchekraan mengde het water niet goed meer, kraan in azijn legde werkte niet, en misscgien was hij na 11 jaar ook wel aan vervanging toe!
Dus nu heb ik een nieuwe gekocht. In het doosje van de nieuwe (avital) zitten s-koppelingen die ik niet kan gebruiken want de oude zijn afgekit. Nu zitten er in die oude een soort dopjes... met een rubbere randje. Ik kan ze er met mijn vingers niet uit peuteren, met een tangetje misschien wel, maar nog niet geprobeerd. In die nieuwe s-koppelingen zit ook een soort dopje die ik er wel uitgepeuterd kreeg... het lijkt een soort waterbesparingsdopje te zijn ofzo? Waarom zit en een dopje in de s-koppeling, en kan het zijn dat dit dopje verstopt zit met kalk waardoor er niet meer genoeg druk op het warm water zit? Ik kan nu niet het water aanzetten om te testen hoe hard het eruit komt, want dan spuit het water door de badkamer...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat zullen vastgekoekte zeefjes zijn die vervuiling tegenhouden. Die kunnen inderdaad vol zitten met kalk.
Loshalen en vervangen door de nieuwe.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Maak eens een foto, als ik denk dat het is kunnen ze er beter uit zelfs.
 

Karin78

  • #4
Ik was te ongeduldig en had het dopje er toch eens uitgepeuterd met een tangetje. Het bleek een soort rubber kokertje te zijn van zo'n 2 cm, heel anders dan het dopje in de s-koppeling in de doos. Ze zaten niet verstopt ofzo, dus ik heb ze er maar weer terug ingeduuwd, ze hebben er tenslotte de afgelopen 10 jaar dat de kraan het wel goed deed ook in gezeten... De nieuwe kraan zit erop, is meteen warm en kan ook weer goed heet worden. Hij was dus gewoon op!

Bedankt voor het meedenken!
 

Xr8

  • #5
De rubber buisjes zijn geluidsdempers

Succes
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Die vaak alleen maar problemen geven op den lange duur, ik ros ze er meteen uit eigenlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu