Agpo hmc 23 storing A01

Dim

  • #1
Korte history: mijn AGPO HMC 23 CV deed het niet meer, display was zwart. Ik had bij kemkens.nl gevraagd wat de oorzaak kan zijn, reactie "Een kapot display op deze ketel is bijna 100% zeker een defecte branderautomaat, geen goedkoop onderdeel, vaak moet prefentief ook de ventilaor vervangen worden omdat die vaak weer de oorzaak zijn van het kapot gaan van de printplaat."

Een vriend van mij had toevallig dezelfde CV in de schuur liggen, die A01 melding aangaf. Dus heb ik die CV opgehaald en branderautomaat in mijn CV gestopt. En nu heb ik op mijn CV ook een A01 melding, dacht dat ventilator waarschijnlijk ook stuk is, dus heb de ventilator van de tweede CV in mijn CV gezet, maar die draait ook niet tijdens opstarten. Beide ventilators direct aangesloten op stroom doen het prima, dus het ligt niet aan de ventilator. Ik kan ook zien dat de gloeiplug aangaat, gas lijkt ook aan te staan, maar de ventilator draait niet en daarom waarschijnlijk geen ontsteken? Ik weet even niet wat de oorzaak kan zijn, misschien de branderautomaat ook defect? Iemand tips?

als bron heb ik dit serviceboek gebruikt: https://www.ferroliservice.nl/static/downloadcenter/2010/06/serviceboek_hmc_hma_.pdf
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Bij het insteken van de stekker in de wcd, moet de ventilator al even gaan draaien. Na reset uiteraard ook. Draait deze niet, dan krijgt hij geen stuurspanning vanuit de automaat.
Helaas, deze branderautomaat lijkt ook defect.

Zonder zuurstof geen brand, zonder brand A01.
 

Dim

  • #3
Een nieuwe branderautomaat gehaald en nu doet mijn CV het weer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu