Aangebouwde garage met spouw ombouwen tot hobbykamer

Erik1981

  • #1
Beste leden,

ik ben op zeer korte termijn van plan mijn garage om te bouwen tot een muziekstudio. In verband met een mogelijke verkoop in de toekomst wil ik de garagedeur gewoon op z'n plek laten zitten. Het gaat hier om een garagedeur van slechts enkele jaren oud die er door de vorige eigenaar is ingezet (zie foto).

Het idee is de garagedeur van binnenuit te gaan isoleren met vanaf de deur bekeken de volgende lagen:

- dampopen folie
- regelwerk + zware steenwol (30 tot 40 cm dik)
- dampdichte folie
- gipsplaten
- stucwerk

Ondanks dat de deur al redelijk goed af lijkt te sluiten zou ik de onderkant misschien ook nog willen voorzien van extra waterwerende strips of een andersoortige drempel oid.

De overige muren (waarvan er 1 een buitenmuur is) en het plafond worden allemaal voorzien van regelwerk en gipsplaten met enige steenwol vulling.

Klinkt dit als een "waterdicht" plan? :) Of mis ik een cruciaal detail in mijn opzet?

Alvast hartelijk dank voor jullie input!

Groeten,

Erik

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Om contactgeluid te voorkomen en meer ruimte te creëren zou je de plafondrail van de deur kunnen verwijderen.

Verder: maak bij de regel op de vloer achter de deur een waterdichte opstand, zodat er geen vocht van buiten door de winddruk onder de deur tot in de isolatie kan komen. Speciale tape of bitumineuze kit of een kimbad kan dit verzorgen.
 

Erik1981

  • #3
Dank voor de snelle reactie. Ik was inderdaad van plan de plafondrail te demonteren en een non-destructieve blokkade in het laatste stukje rail net boven de deur te plaatsen.

Mijn grootste zorg zit bij de eerste isolatie laag (de dampopen folie) bij de deur. De zijkanten van de deur zijn grotendeels afgesloten door rubbers in de rail. Geeft de dampopen folie genoeg bescherming aan de steenwol of is het aan te raden om de deur ook aan de zijkanten en bovenkant verder te dichten met tape of kit?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Die folie is voldoende. Het is juist goed dat de deur nog een beetje ventileerd. Ik zou het isolatiepakket daar dunner maken. Hetzelfde als de rest van de wanden/dak.
 

Erik1981

  • #5
Goed om te weten, bedankt!

De reden waarom ik voor zoveel steenwol kies bij de garagedeur is omdat die wand ook als bass trap gaat dienen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu