Verdiepingsvloer isoleren (tbv geluid wasmachine)

Dvtechniek

  • #1
Aangezien aankomende week de ketel op zolder vervangen gaat worden en ik hier ook een wasmachine aansluiting geplaatst krijg wil ik de wasmachine vanuit de badkamer naar de zolder verplaatsen en deze naast de droger opstellen.

De eerste verdiepingsvloer van de woning is van beton. door een vaste trap naar zolder kom je op de voorzolder. Hier ligt een houten vloer in, bestaande uit vloerplanken. Dit is nogal lawaaierig vooral omdat ze niet overal helemaal recht/vast liggen. Deze zijn gespijkerd en door de jaren heen is dit gaan kraken.

Mijn idee is om de vloerplanken te verwijderen en op de plek van de wasmachine/droger een 4CM dikke multiplex plaat op de balken te schroeven. De rest wil ik met 18mm OSB platen "bekleden"

Tussen de vloer zit momenteel geen isolatie, dit maakt het ook lawaaierig als je over de vloer loopt. Mijn idee is dan ook als de vloer toch open is om isolatie tussen de verdiepingen te leggen. In ieder geval onder de wasmachine

Nu zit ik te denken om onder de plek waar de wasmachine moet komen te staan en de dikke plaat gelegd wordt isolatie te doen om nog mee te dempen (steenwol bijvoorbeeld?)

Door de 4cm dikke plaat en isolatie tussen de verdiepingen hoop ik bijna geen overmatig geluid te hebben van de wasmachine op de zolder.

Graag een mening of idee of dit juist is of dat ik misschien wat anders moet gaan gebruiken.

Verder heb ik nog een aantal praktische vragen

- kan ik in plaats van 40mm Multiplex ook 2x 18mm OSB verlijmen en vastschroeven over de balken. Of is 40mm Multiplex echt de betere oplossing?

- Heeft het nut om alleen het deel onder de machine op te vullen met isolatiemateriaal?

- Is het verstandig om de hele vloer te verwijderen en overal opnieuw te beginnen met OSB of is het misschien nog beter om de huidige vloerplanken vast te schroeven en hier OSB overheen te schroeven. Dit creëert misschien wel extra massa en stijfheid. Doordat dit nu kraakt als je er overheen loopt kan het misschien slechter zijn. Ik vraag dit omdat ik dan de vloerdelen eruit moet gaan zagen aangezien op zolder een wandje op de vloerdelen is geplaatst.

Alvast bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu