Hoe moet ik een draadloze wandschakelaar monteren

MV ITHO

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb op zolder een schakelaar zitten waarmee ik de centrale afzuiginstallatie kan uitzetten (wc/bad/keuken). Als ik deze schakelaar uitzet stopt de centrale afzuiging en ook het stopcontact waarop de afzuigkap staat aangesloten (beneden in de keuken).

Ik wilde deze schakelaar vervangen door een klik aan en uit systeem van de Gamma. Alleen bleek toen ik de schakelaar verwijderde dat het een tweepolige schakelaar was. Althans dat denk ik, er gaan vier draden in (2x blauw en 2x bruin)Hiervoor was de klik aan en uit schakelaar niet geschikt.

Wie heeft er een idee over hoe ik deze schakelaar draadloos kan maken? Ik wil namelijk van beneden in de huiskamer de schakelaar op zolder om kunnen zetten.

Ik ben een leek op het gebied van elektriciteit dus graag en reactie in jip en janneke taal :)
 

Bart_WRX

  • #2
Blauwe doorverbinden, bruine schakelen.
 

MV ITHO

  • #3
Bedankt voor je reactie Bart.

Begrijp ik je goed als ik de blauwe aan elkaar moet maken. En dan de bruine moet "schakelen".

Met andere woorden tussen de bruine draden een schakelaar bouwen? Is de klik aan en uit ACM 1000 inbouwschakelaar daar geschikt voor? En hoe moet ik de draden hierop aansluiten (welke gaten)

Alvast bedankt voor je reactie.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
De ACM-1000 is geschikt hiervoor. Het doorverbinden van de blauwe draden kun je dan achterwege laten, want de ACM-1000 heeft twee klemmen voor nul.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu