Verwarming ketel vaillant

Muiske

  • #1
Hallo,

Wij hebben op 6 december 2014 een vaillant ketel geplaatst ecotec plus 346.Het volgende probleem doet zich voor.S'morgens staat de thermostaat op 16.5 graden,het duurt dan +/- een uur vooraleer deze 19.5 graden heeft bereikt.Na een uurtje geeft de thermostaat terug signaal er is een marge van 0.5 graden dus als de thermostaat dan onder 19.5 graad gaat springt de ketel aan en het duurt dan +/- 20 minuten vooraleer hij die halve graad heeft bijgestookt.Hoe verder de dag vordert des te langer duurt het vooraleer de thermostaat terug warmte vraagt,zodat op een gegeven moment de verwarmingen in de huiskamer ijskoud zijn en toch zegt de thermostaat dat het nog steeds 19.5 graden is.Vandaag dan maar een nieuwe thermostaat geplaatst deze springt nu om de 10 min.aan en uit de verwarmingen koelen niet helemaal af maar worden enkel in de ochtend heet en door de dag blijven ze lauw.Waar zou het aan kunnen liggen??? groetjes ilse
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Handig informatie om door te lezen :

KLIK HIER
 

Muiske

  • #3
Ik heb de informatie doorgelezen,maar de thermostaat die onze installateur geplaatst heeft is eveneens een aan-uit en geen modulerende.Het is een honeywell.Onze installateur zegt dat een modulerende thermostaat meer gebruikt wordt als er een buitenvoeler aanwezig is en dit is bij ons niet het geval.In onze nieuwe thermostaat brandt inderdaad het vlammetje maar dan brandt de ketel ook.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik begrijp het probleem niet helemaal.

Als het 19,5 graad is in huis, hoeft de ketel toch niet bij te stoken? Wil je het warmer hebben, dan moet je de thermostaat hoger instellen.

Als de radiatoren de hele dag heet zouden zijn, is het binnen de kortste keren 30 graden in huis met deze buitentemperaturen.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Op zo n nieuwe ketel zou ik geen aan/uit thermostaat plaatsen ,maar een modulerende , modulerende regelaar moduleert op ruimtetemperatuur en heeft niets met buitentemperatuur te maken , met buitenvoeler ga je weersafhankelijk regelen , heel wat anders dus . welke type thermostaat zat er eerst op en wat zit er nu op ? graag type of foto van .
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #6
Ik zit het verhaal zo te lezen, en denk dan:
waarom ga je zelf een andere thermostaat erop zetten, terwijl
de installateur hem 1 maand geleden heeft opgehangen??

Niet tevreden, dan niet zelf klooien, maar geef je installateur
de mogelijkheid om dit voor je op te lossen.....

Kortom: iets met garantie
nu kan je installateur de garantie laten vervallen omdat je
er zelf mee bezig bent.....handig? niet echt :wink:
 

Xr8

  • #7
Dit zal elke hr ketel doen. Een modulerende thermostaat heeft helemaal niets met weersafhankelijk regelen te maken. Als je 20 graden vraagt dan moet het 20 graden blijven. Het bijstoken gebeurt meestal met lauwe radiatoren. Kennelijk is het huis goed geisoleerd. Zou er zeker geen aan/uit thermostaat op plaatsen.

Heb zelf een Remeha met Isense doet exact hetzelfde.

Succes.
 

Muiske

  • #8
De installateur heeft er nu nochtans een aan-uit thermostaat op geplaatst.Het is een honeywell crm907.
En is het dan normaal dat deze om de 10 min.de ketel even terug laat aanslaan.
Groetjes
 

Xr8

  • #9
Een aan/uit thermostaat regelt heel anders dan een modulerende. Bij een aan/uit zal de ketel alleen moduleren op de aanvoer/retour temperatuur. En niet op de ruimtetemperatuur. Met een modulerende thermostaat zal de ruimte temperatuur gelijkmatiger zijn.

Tevens kun je met deze thermostaat vaak de warmwater functie sturen met aan/uit kan di niet.

Succes.
 

Muiske

  • #10
Hallo,

Allereerst hadden wij een modulerende van vaillant zelf,maar toen was ons verbruik een stuk hoger.We zitten normaal gezien rond 5kw per dag,en toen zaten we op 15-16 kw per dag.Wat is een normaal verbruik bij zo een ketel?
 

Xr8

  • #11
Dat is afhankelijk van de buitentemperatuur, gewenste temperatuur en de te verwarmen ruimten. Ik ga ervan uit dat je m3 gas bedoelt. Een ketel welke 15kwh per dag verbruikt ken ik niet. Tenzij deze elektrisch is verwarmd.

Succes.
 

Muiske

  • #12
Ja idd ik bedoelde m3.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
Typisch gevalletje inregelen van installatie op de ketel en een installateur die de makkelijkste weg kiest.

Als dat ding nu 5qm verbruikt kan dat nog lager met een modulerende thermostaat, maar dan moet de rest van de installatie daar wel op afgeregeld zijn.
 

Muiske

  • #14
Er is een technieker van vaillant langs geweest om te ketel te regelen,dus moest ik nu terug die modulerende thermostaat laten plaatsen denk je dat het verbruik dan wel ok is,of moet de ketel dan weer geregeld worden.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #15
Ik weet niet welk type technicus er geweest is.

Je hebt de technicus die de ketel 100% inregeld maar niet verder kijkt naar de installatie behalve een inschatting van het vermogen voor het afregelen van de ketel.Of alles in balans is interesseert hem niets zolang de ketel maar optimaal werkt.


Je hebt ook die na afregelen allerlei extra adviezen geeft om optimaal te kunnen stoken met die ketel.
 

Muiske

  • #16
Gisteren installateur terug langs geweest,modulerende thermostaat geplaatst van vaillant bijhorend op de ketel.Gevolg verbruik loopt terug de spuigaten uit.
13m3 en het is nog maar 19u00,temperatuur staat op 19.5 graden dus nog niet eens overdreven warm.
Wat moet ik er toch mee?Dan plaats je al een modulerende gascondensatieketel met bijhorende thermostaat en dan is het verbruik hoger als met een ketel die 7jaar oud was.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #17
Heb je wel gekeken hoe koud het is buiten ??

ik ken genoeg huizen die op dit moment tussen de 20 en 30m3 gas per dag verbruiken.

vraag is , wat ben je nu allemaal aan het verwarmen ? hoe groot is het huis ? hoeveel radiatoren staan open ? thermostaatknopen staan goed ingesteld ? ventilatie aan? tocht?
 

Muiske

  • #18
Op dit ogenblik verwarm ik living-eetkamer 32m2 + keuken 16m2 en de badkamer boven 16m2.
Er staan 6 radiatoren open.Ik begrijp wel dat het zeer koud is,maar vroeger had ik deze problemen niet en een gmiddeld verbruik van 1772m3 per jaar.
Toch erg bedankt voor je reactie.Groetjes
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #19
Wat voor merk en type ketel had je dan hiervoor??
want je hebt nu wel 34Kw aan de muur hangen......
 

Muiske

  • #20
Een bulex thematek 24kw
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu