Glaswol niet overal even strak aangebracht, probleem?

Keesvanb

  • #1
Door de beperkte ruimte heb ik bij het aanbrengen van glaswoldekens niet alles 100% strak kunnen maken. Hierdoor zijn er her en der wat kieren tussen bijvoorbeeld de draagbalk, het dakbeschot en de flensdeken. (Bijvoorbeeld een klein stukje zichtbaar beschot, naast de deke, de deken dekt net niet het gehele dakbeschot af). De dekens onderling heb ik zo goed als het wil getapt met alutape/ducktape om zo een vochtscherm te creëren).
Ik kan nergens vinden of dit nu een probleem is i.v.m. houtrot? Dat er wat warmte verloren gaat, is me duidelijk, het gaat me met name om het rotten van het dak.
Ik heb een tijd geleden een steekproef genomen, daar was het dakbeschot keurig droog.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als er warme lucht voorbij je damprem-of scherm komen kan er op condens op het dakbeschot.
Geen isolatie is verlies van warmte met lucht waar minder vocht in zit. Het vocht is door de damprem tegen gehouden.
Hoe warm is die ruimte. Wordt er gestookt.
 

Keesvanb

  • #3
Niet, het gaat het om de bergzolder waar alleen en paar cv buizen lopen die water transporteren. Het gaat in feite met name op een aantal plekken waar de glaswol tegen de dragende balken komt. Daar zie je op een aantal plekken het houten beschot nog zitten. Ook in de nok (tegen de muur met buren) krijg je de glaswol gewoon niet strakker.Ik heb vandaag nog even een steekproefje genomen, maar daar is geen vocht te zien. Dakbeschot is koud, de zolder een heel stuk minder. Loont een extra dampwerende folielaag nog?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een dampremmer kan geen kwaad. Deze zal je ook nauwkeurig moeten aanbrengen.
Dat je geen condens hebt gezien is geen garantie. Het is nog niet koud geweest. Bij ons toch.
De vloer van de zolder is van planken, houten platen of beton? Het speelt een rol hoeveel warme lucht kan er door je vloer richting het dakbeschot. Er zit wat het doorlaten van warme lucht verschil in die materialen.
 

Keesvanb

  • #5
De vloer is volledig van houten platen (nieuw aangebracht). Dank voor de reactie, ik laat het zo en hou het in de gaten de komende tijd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu