Oude radiator blijft heet

Doetumaar

  • #1
Ik zit in een appartement waar een kleine radiator in de huiskamer, heet blijft na het uitdraaien er van. Nu gaan die leidingen naar mijn bovenburen dus ik snap dat die leidingen warm blijven......maar mijn radiator moet toch gewoon koud worden? Ik lees hier dingen alszijnde nieuwe kranen......pinnetjes indrukken....Ik hoop dat jullie voor mij ook een tip hebben. Tis dus een oud model en heeft geen thermostaatkraan er op ofzo. Zie bijgaande foto's.

Groetjes van Wilma
 

Vocato

  • #2
Kraan moet vervangen worden als deze na het sluiten warm blijft. Vaak zit er rommel in het huis en aangezien dit zeer klein is kun je de kraan noet echt meer dicht krijgen.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Enige optie is kraan vervangen.
Dit merk kraan kom ik regelmatig tegen met hetzelfde probleem en sluit gewoon niet meer goed, zelfs lapmiddelen zoals flink hard dicht en opendraaien met een tang voldoen niet meer.
Neem aan dat er een huisinstallateur voor de appartementen is die de kraan kan vervangen.
 

Doetumaar

  • #4
Oke, nieuwe kraan er dus op. En een huisinstallateur?? De VvE zegt hier dat alles wat binnen de voordeur is, voor eigen rekening en initiatief is. Dus ik denk dat ik zelf iemand moet regelen voor dit euvel. Of kan ik zelf die kraan er af schroeven? Ik zie dat die thermoskranen er ook zelf af te halen zijn........is dat met deze ook zo?

En dan nog wat. Ik neem maar aan dat ik hier dus niet zo maar even een nieuwe knop op kan zetten en dat dus de hele boel even plat moet qua druk van het water......Of ben ik daar fout in en kan dat dus idd gewoon opgelost worden zonder dat dit hele blok zonder druk komt te zitten?

Wil in ieder geval jullie bedanken voor jullie tips hoor! Ik ga er morgen achter aan.

groetjes van wilma
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je die kraan (niet de knop alleen dus) eraf schroeft loopt het water van het hele blok je kamer in dus dat zou ik maar niet doen.

Het gaat er niet zozeer om wie de rekening betaalt, maar daarom dat de 'huisinstallateur' precies weet waar eventuele afsluitkranen zich bevinden en dus met een minimum aan overlast de zaak kan verhelpen.

Vraag daarom even bij de VVE wie de ketel van het woonblok onderhoudt en laat het werk door die installateur doen. :wink:
 

Doetumaar

  • #6
Heb hier navraag gedaan en het blijkt dat dat dus pas rond juli kan omdat dan de blokverwarming uit gaat. Bedankt voor de tips en alvast "warme" dagen!

groetjes van wilma
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Totale onzin, als er nou een radiator doorgerot is. Moet je dan ook tot juli wachten voor een nieuwe radiator?
Een kraan vervangen is een klein klusje voor de installateur. Als het hele blok tijdelijk leeg moet, is hij een uurtje langer bezig. Als de vve, of wie dan ook, volhoudt dat in juli pas gerepareerd kan worden...... Zal diegene ook de rekening van je warmte gebruik moeten betalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu