Afvoer grohe red

Blueone

  • #1
Ik ben van plan om een grohe red kraan aan te gaan schaffen echter heb ik hier een vraag over. Ik was vooraf even aan het bekijken hoe ik hem moet installeren om te kijken of het wel allemaal kan. Nu zag ik dat er ook een afvoer gemaakt moet worden, echter is bij mij de ruimte voor de afvoer zeer krap.

Op afbeelding 3 van deze handleiding zie ik dat er een t-stuk geplaatst moet worden op een 40mm buis.

Echter zo ziet mijn afvoer er uit:




De afvoer schiet achter het kastje direct de muur in. Heeft iemand ervaringen met de grohe red en ziet iemand mogelijkheden om dit passend te krijgen?

Het enige wat ik tot nu toe kan bedenken is zoiets:


Echter is het dan de vraag of de afvoer niet te hoog zit, de afvoer zou dan hoger komen dan de boiler. Als ik op pagina 1 van deze handleiding kijk zie ik echter dat de afvoer ook hoger zit dan de boiler. Tevens is het de vraag of dat slangetje van deze boiler op zo'n soort aansluiting aangesloten kan worden.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Met de nieuwe aansluiting die jij zelf aangeeft kan je het goed doen.
Je waterleiding zo monteren dat de inlaatcombinatie daar weer boven zit, dan loopt het water gewoon weg.
Groeten b
 

Blueone

  • #3
Haha, ik was mijn post nog aan het aftypen :), ik was die namelijk ook tegen gekomen, komt de afvoer dan niet te hoog te zitten (net zo hoog als de bovenkant van de boiler).
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Nee is goed te doen, zorgen dat de inlaat hoger zit :cool:
Groeten b
 

Blueone

  • #5
Bedankt voor je snelle antwoord! heb hem meteen besteld, kon namelijk alleen vandaag maar :P
 

Blueone

  • #6
Inmiddels heb ik de kraan aangesloten maar heb ik er toch een vraagje over. Is het normaal dat er behoorlijk wat speling zit op de hals van de kraan? Als ik de kraan aanzet zie je de hals een stukje bewegen. Daarnaast hoor ik de slangen onder de kraan kraken als ik de kraan draai, dit komt met name door de lus welke er onder zit. Is dit bij alle grohe red kranen zo of is dit een productie foutje?
 

Vkaudueb

  • #7
Wij hebben dezelfde kraan en er zit inderdaad enorm veel speling op! Kan mijn niet voorstellen dat dit 5 jaar goed blijft gaan. Lekt die van jullie al?
 

R0cc0

  • #8
Wat noem jij enorm veel speling?
Bij mij kan ik de hals ook een beetje heen en weer bewegen. Ik denk dat de meeste kranen met een zwenkbare hals dat probleem hebben?
Het enige waar veel speling op zat bij mij was de knop voor het kokende water. Een monteur heeft deze kosteloos vervangen.
Verder werkt de kraan in ieder geval al meer dan een jaar probleemloos.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu