Van mengkraan naar thermostatisch -> temperatuur

DionWales

  • #1
Een veel besproken onderwerp in dit subforum is het probleem met wisselende temperaturen bij thermostatische kranen. Zelf zit ik hier nu ook mee.

Uiteraard heb ik e.e.a. zelf al gecheckt:

- Geen spaardouchekop
- Nieuwe thermostatische kraan (door verbouwing zijn we van een hele oude badmengkraan naar een thermostatische kraan gegaan (geen bad meer)
- Kalk is daardoor uitgesloten
- Zeefjes zijn voor montage kraan nog op vuil gecontroleerd

Nu dacht ik, ik heb de kraan qua temperatuur nog niet goed ingesteld, dus laat ik dat toch nog even proberen. Daarop heb ik de douchekop eraf gedraaid en de uitvoer rechtstreeks van de kraan gemeten. Na wat stellen had ik deze mooi op 38 graden.

Echter een paar tellen later zakte deze flink naar beneden. Daarna kwam de temperatuur weer rond de 36 / 37 graden. Het was dus niet heel stabiel. Heb de knop maar weer eerst er zo opgezet want dit is niet betrouwbaar zo.

In de keuken of bij de wastafel als ik warm water pak is het een constante straal, uit de thermostaatkraan lijkt het af en toe wat te pulseren (wat harder / breder, weer wat zachter). Daarnaast is in de keuken bijvoorbeeld ook niet zo`n groot verschil in temperatuur waarneembaar (of helemaal niet). In de douche kon ik gewoon met de hand al een groot verschil in temperatuur waarnemen.

Iemand hier nog tips / ideeën? Het is namelijk best frustrerend.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Veel goedkope kranen hebben dit euvel. Kies voor een merk dat de installateur ook zou plaatsen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je hebt de zeefjes voor het monteren gecontroleerd schrijf je.
Als de leidingen dan voordat je de kraan geplaatst hebt niet goed doorgespoeld zijn, kan er nog veel vuil in de leidingen zitten die na montage de zeefjes kunnen verstoppen.

Dus even de kraan er af halen, en de zeefjes controleren.
Kan goed zijn dat die nu wel vol vuil zitten.
 

DionWales

  • #4
Hessie, het is zeker geen el cheapo kraan. Daarnaast ook al zou het een goedkope kraan zijn, dan hoort het uiteraard alsnog goed te zijn :)

Peter, ik had iets duidelijker moeten zijn. Ik had de kraan gemonteerd, getest, kraan eraf gedraaid en vervolgens de boel schoon gemaakt en opnieuw gemonteerd. Maar wellicht dat er alsnog wat later toen er meer stroming in de leidingen kwam er nog rommel uit is gekomen. Ga het controleren.

Als ik bij de warme toevoer voel is dit flink heet, de koude kant is koud tot de kraan, maar de kraan zelf voelt in die hoek lauw.
 

DionWales

  • #5
Ik moet ter volledigheid ook nog zeggen dat zelfs al draai ik de kraan tot ver na de vergrendeling de temperatuur niet hoger wordt.

Zaterdag ga ik de kraan demonteren en de zeefjes controleren. Zijn ze schoon gaat de kraan terug naar de leverancier en krijg ik een leenkraan.
 

Poster

  • #6
In u opening verteld u dat u met een thermo, kraan kalk uitsluit, maar in ons dorp is gebruikelijk dat de nieuwe thermo kranen elke twee jaar problemen geven door de hoge kalkconcentratie in het water, (wordt ook bevestigd door de gemeente), dus nu maar overgegaan op de ouderweste twee knop kraan, geen last meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu