Stoppen slaan door

Omnicae

  • #1
Hallo,

Mijn stoppen slaan steeds door door het gebruik van een bepaalde kookplaat.

Wat er gebeurt, is dat ik de kookplaat blijkbaar een keer te hoog heb gezet waarna de stoppen doorsloegen. Daarna sloegen de stoppen zelfs door op veel lagere standen, zoals 2 van de 5, en dan gebruik ik 1 van de 2 kookpitten. Op een of andere manier na een ander stopcontact te gebruiken lukte het weer een tijdje...

Laatst na het schoonmaken had ik er geen erg in dat mijn 2e plaat op 4 (van de 5) stond, en ik begon te koken op de ander. De stoppen sloegen dus weer door. En nu slaan de stoppen zelfs door als ik alleen het stopcontact van mijn kookplaat er in doe. Ik heb ALLES uit de stopcontacten gehaald, alleen de kookplaat zit er in, en alles staat op 0 van de kookplaat. Toch iedere keer dat ik het stopcontact er nu in steek, pats, de stoppen slaan door.

Hoe kan dit? Waarom werkt het na een tijd wel, en waarom slaat ie überhaupt uit als alles op 0 staat van de kookplaat zelf?

_____________________

Kookplaat in kwestie:
220 ~ 240V 50Hz 2500W
Tomado

_____________________

Schakeling in kwestie:
CDA 540G 40A
Hager[/b]
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je stop slaat niet door, de aardlekschakelaar slaat af, waarschijnlijk zijn de elementen van die plaat defect, of er zit water in.

Stroom loopt door 2 draden aan heen en een terug.
Onderbreek je 1 van de 2 dan stopt de stroom(schakelaar op 0)
Maar er kan nog steeds via de andere draad een stroom lekken naar de aarde, en dat gebeurt er nu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu