Lewisplaten op een houten vloer.

Schucoclem

  • #1
Hallo iedereen, Wie kan mij op weg helpen? Ik wil een Lewisplaten betonvloertje toepassen op een bestaande houten vloer van underlayment 18 mm
De underlayment is bevestigd op houten balken (16cm) en tussen de balken is geisoleerd met 10cm styreenschuimplaat.Nu heb ik begrepen dat de underlaymentvloer doorboord moet worden i.v.m. ventilatie. Maar in mijn geval is geen ventilatie mogelijk vanwege de styreen tussen de balken Styreen ligt "flush" met bovenzijde balken.
Mijn vraag is nu Kan ik de ongeventilleerde underlaymentplaten handhaven, en de lewisplaten er gewoon zwevend op leggen of moet ik de underlayment verwijderen?
Graag advies omtrent mijn gebrek aan ervaring
betreffende lewisplaten.
met vr.gr. Clem van der Meer
 

Honingimker

  • #2
Ik had ongeveer dezelfde situatie waarbij ik de underlayment heb verwijderd, lewis zwevend erop, alle wand-vloer hoeken met kimband en van onderaf geïsoleerd met luchtrooster en luik om evt ooit bij leidingen/afvoeren te komen..
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Waar komt deze vloer in je woning. Wat voor ruimte onder de polystyreen.
 

Schucoclem

  • #4
Hallo Wgb, bedankt voor je reactie, de bedoelde vloer is beganegrond, met lage (30 cm) kruipruimte eronder, welke vanuit 1 zijde goed is geventilleerd. bodemafsluiter is behoorlijke laag slap zand.
 

Schucoclem

  • #5
Bedankt voor je reactie Djvito, Het verwijderen van de underlayment is aan twee wanden een beetje lastig omdat de platen onder de wanden doorlopen, en ik vond het al goed van mezelf dat ik de underlayment er netjes in had gelegd. Maar wat moet dat moet, en ik zal het zeker overwegen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Volgens mij krijg je geen condens aan de onderzijde van die plaat. Er zit een laag EPS en deze zorgt ervoor dat die zone boven de isolate warmer blijft.
Een profiel wat gegolfd is lastiger te simuleren.

Dit soort vragen, zijn deze niet te stellen bij de firma die achter dit product staat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Er zijn manieren om het underlayment (vlak) langs de wand door te zagen.

Maar ik verwacht in dit geval geen problemen. De isolatie zit aan de koude zijde en er komt daar (als het goed is) weinig vocht in het hout.
 

Schucoclem

  • #8
Hallo wgb en IJkenhout,

Hart dank voor jullie commentaar op mijn klusidee, het komt mij goed uit dat ik de underlaymentvloer kan laten zittn. zeer bedankt voor de moeite, hart. gr. Clem van der Meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu