Kabel woonkamersplitter

Ard67

  • #1
Beste klussers,

Hopelijk kunnen jullie me helpen met het volgende:

Ik ben onlangs verhuisd naar een appartement uit de jaren '30 en zag dat de kabel voor de tv in de woonkamer uitkomt.
Deze kabel is bevestigd aan een UPC woonkamersplitter, die met de groene kabel erin, los op de grond ligt.
Nu lees ik dat deze op de bestaande tv/radio twee gats wcd dient te worden gedrukt. Ik heb echter geen twee gats wcd.
Hoe krijg ik deze splitter toch op de muur bevestigd?
Ook wil ik de tv aan de tegenoverliggende muur paatsen. Kan ik op deze splitter de kabels gewoon aansluiten of heb ik hier nog iets van een versterker voor nodig?
En hoe kan ik de kabel het beste doortrekken naar mijn souterrain beneden zonder dat er straks ruis op de tv is?

Alvast dank voor alle hulp/advies!
Groet,
Ard


 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Eigenlijk moet je weer een AOP op de muur monteren. Van daar uit kun je verder bouwen. Door gebruik te maken van kwalitatief beter materiaal (is wel duurder) en een nette montage hou je de ruis beperkt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Even een telefoontje naar UPC. Probleem beschrijven. Ze hebben meestal erg graag dat er een correct aansluitpunt (het genoemde AOP) zit. Ik kreeg van Ziggo vanwege dezelfde vraag gratis een nieuw kastje toegestuurd, goede kans dat UPC dat ook doet.

Er bestaan voor die inbouw AOP kastjes speciale opbouw 'kastjes'. Vaak zit die er al bij, anders kun je zoeen bij een bouwmarkt kopen.

Indien je ook een TV verderweg gelegen wilt aansluiten kan een versterker wel zo handig zijn. Maar je zou het eerst kunnen proberen met een gewone (metalen) splitter. Die komt dus ná het AOP, de evt. versterker eveneens. Gebruik wel hele goede afgeschermde kabel. :wink:
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ho even...
Dat witte ding met die drie aansluitingen, de UPC woonkamersplitter, kan met de hand van die gele muurplaat af worden getrokken. Zo niet, dan zit onder het witte ronde dopje in het midden, een schroef die dit tegenhoudt.
De muurplaat met de twee-gats aansluiting kan dan in of aan de muur, eventueel een opbouwdoos van de bouwmarkt gebruiken.
UPC verkoopt dit spul ook maar dat is geen gemakkelijk te monteren spul, het ronde metalen deel moet dan met parkerschroefjes in het plastic en de voorkant is bol, waardoor die woonkamersplitter er maar wiebelig op past.
 

Ard67

  • #5
Welke gele muurplaat bedoel je?
Er zit geen geen gele muurplaat. Op de foto, die eigenlijk gedraaid is,zie je de woonkamersplitter en een stuk hout om het gat bij de radiator af te dekken.
Maar ik begrijp dat ik beter naar een bouwmarkt kan gaan om zo'n opbouw doos te kopen dan het via UPC te laten doen. UPC stuurt nl geen nieuwe spullen, ze laten een monteur komen. Kosten zijn dan voor mij.
Dus opbouw bij de bouwmarkt en de woonkamersplitter erop en dan gewoon aansluiten op de tv en modem?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat is inderdaad de eenvoudigste methode.

Zie bijv. deze afbeeldingen, er staan diverse van zulke dozen bij.

Wel even op de juiste maat letten, maar het kan haast niet missen... :wink:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Met de muurplaat wordt de kunststoffen creme plaat met metalen achterzijde bedoeld, waar de kabel in gaat. De splitter met de 3 uitgangen zit hier in geprikt, en moet je dus kunnen verwijderen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu