Lekkage door dak,gevel of kozijn

Bianca ve

  • #1
Hallo,

Ik heb in 2012 een jaren 20 woning gekocht. Op 1 muur zat een vochtplek en volgens de bouwkundige viel dit te wijten aan een doorslaande gevel (zie foto binnenmuur), advies was impregneren. Inmiddels zijn er op meer muren vochtplekken verschenen, ze zien er allemaal hetzelfde uit. Een aantal gevelspecialisten hebben de gevel geinspecteerd, de voegen zien er goed uit (opnieuw gevoegd in 2002). De 1 zegt het dak, de ander impregneren en weer een ander mogelijk het kozijn. Het dak heb ik onlangs laten inspecteren, op bepaalde plekken loopt mogelijk de dakbedekking niet ver genoeg door onder de trim. (het water liep op bepaalde plekken achter het boeideel voor ipv over). Een foto van het kozijn heb ik bijgevoegd, is wel van de andere kant genomen, maar zien er hetzelfde uit. Aan de onderkant zit echter wel een dunne breuk tussen voegwerk en hout (aanhechting).
Het huis heeft een steensgevel (ongeveer 20 cm) zonder spouw. Het dak is in 2008 vernieuwd, helaas is dakdekker failliet en onbereikbaar.
Ik kan niet geloven dat de vochtplekken veroorzaakt worden door het kozijn, gezien de locatie van de plekken. De binnenmuren aan de gevelzijde hebben een voorzetwand, ik kan niet zien of de muren vochtig zijn, er zitten wel roestplekken. Wat denken jullie?

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is het mogelijk een foto te maken van de dakrand. Je schrijft zelf dat het bij de trim niet goed zit.
Een dakdekker die failliet gaat is vaak een teken dat deze moeite heeft om goede daken te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu