Sluiting meterkast

Steefje7012

  • #1
Hallo,
Ik heb in mijn oude huis een probleempje in de meterkast. Een groep springt er telkens uit (zie op foto de rechtse).
Ik kan zover geen aangesloten apparaten meer vinden die op deze groep staan aangesloten, dit ivm evt. kortsluiting. Zou de groep zelf kapot kunnen zijn? Iemand tips, evt. doormeten ofzo?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Iets veranderd voor dit probleem optrad, of is het spontaan ontstaan?
Lampen uit hun fitting gedraaid? TL buizen uit?
Ergens elektronische spullen (klik aan/klik uit, led/spaarlampen, bewegingsmelder,...) aangesloten of in de vaste installatie aanwezig? Of een buitenlamp vol water?
Anders blijft het neerkomen op systematisch zoeken, zo nodig een deel van de installatie loskoppelen. Vanaf afstand moeilijk te helpen.

Als je, gezien je andere post, voldoende kennis en ervaring hebt dat je veilig aan de groepenkast kunt werken, dan kun je natuurlijk beginnen met een multimeter ohms te meten op de afgaande kant van de automaat. Als er op de groep niets is aangesloten hoort die hoogohmig te zijn.
Is die hoogohmig, dan kun je de afgaande kant loskoppelen en checken of de automaat dan wel in blijft, of zelf defect is.
Is de automaat goed, dan heb je ergens doorslag en ben je weer bij het begin.

Over je andere post: is dit iets heel anders, een ander huis of zo? Geef anders eens iets meer inzicht over hoe de installatie is opgebouwd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu