WTW-unit aansluiten

Benedict

  • #1
Ik loop tegen een aantal dingen aan bij het vervangen van onze WTW-unit. De nieuwe unit is totaal anders dan de oude unit (CV/WTW in 1). Hierdoor wordt de setup anders. Er komt een jonge gebruikte WTW (Brink Renovent) voor in de plaats en de nieuwe CV-ketel draait al zelfstandig.

De slangen die erbij zitten, zorgen die voor akoustisch en/of thermisch isolatie? Oftewel, kan ik ze gebruiken voor aan/-afvoer zowel woningzijde als buitenzijde? Hoe zit het met condens? Moet al het staal ook worden geïsoleerd? Is het verstandig/noodzakelijk om terugslagkleppen te installeren, en zo ja waar? En brandwerende kleppen?






 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die slangen zijn accoustisch en warmte isolerend.
metaal komt woningzijdig, kunststof voor buitenlucht.
geen terugslag of brandwering noodzakelijk.

buitenluchtkanaal aanvoer+retour moeten geisoleerd zijn ivm condensvorming.
 

Benedict

  • #3
Bedoel je dat die schuimrubber bochten voor buitenlucht aan-/afvoerzijde zijn? Geen stalen bochten gebruiken bij buitenlucht aan-/afvoer?

De buitenluchtkanalen zijn standaard enkelwandige dakdoorvoeren, één van kunststof en de andere van staal. Is isolatie tot waar ze door het dak gaan voldoende?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Alle doorvoeren waar buitenlucht en binnenlucht alleen door het kanaalwandje worden gescheiden isoleren.
Zodra warme binnenlucht tegen een koud kanaal kan komen krijg je vochtproblemen.

ps. je hoeft me niet te quoten, ik weet wat ik heb geschreven.
 

Benedict

  • #5
Dus als ik het goed begrijp, even kort door de bocht, alles wat binnen zichtbaar is aan pijp (kunststof of staal) isoleren? Aan wat voor isolatie moet ik dan denken, kan ik dat bij een bouwmarkt halen?

ps. Excuus, quoten is een gewoonte op drukkere fora, handig als je een berg reacties hebt tegen de tijd dat je je verhaal hebt uitgetypt ;)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Toevoeging: Brandkleppen zijn alleen nodig als de leiding door een brandscheiding gaat. Bij woningen is soms een aangebouwde garage brandwerend gescheiden, als de box daar geplaatst is, moet er op de brandscheiding kleppen komen in de buizen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu