Water blijft langzaam doorstromen

Arjantalens

  • #1
Bij onze nog staande wc blijft het water heel langzaam weer in de pot stromen waardoor we veel onnodig waterverlies lijden, weet iemand de oorzaak en een oplossing.

Heb hem al los gehad, zit wel een soort kunststof "ankertje" los.
Ligt het hier soms aan?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien even een omschrijving wat voor soort spoelbak je hebt?
Hoog, laag, porcelein, kunststof.
Eventueel een merk als dat er op staat?

Vaak is het een vervuiling (of slijtage) aan de onderkant van de klok.
Als dat "ankertje" (geen idee wat je bedoelt) veroorzaakt dat de klok niet geheel naar beneden kan is het al mis.
 

Arjantalens

  • #3
Het is een kunststof spoelbak die dus aan de linkerkant de wateraanvoer heeft en aan de onderkant de afvoer en bij de afvoer zal wel iets lekken, zit een zwart rubberen ring omheen en een soor ankertje, misschien is dat ,,de klok, heeft wel iets van een klok met al die ,,wijzers,,t
 

Pepjo

  • #4
Wat er ook kan is je afsluiter : als het reservoir gevuld is, dwz het water tot een bepaald niveau gekomen, sluit een drijver je aanvoer af. Als dit niet goed functioneert blijft er dus water je reservoir instromen en derhalve via de overloop er ook weer uit. Haal het deksel van je reservoir en probeer, in aangesloten toestand, het drijvend gedeelte omhoog te bewegen. Waarschijnlijk stopt dan de toevoer. Dan is het een kwestie van bekijken waarom het niet goed afsluit. ( vuil, kalk ? )
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
De klok is die afsluiter. Bij ouderwetsere (hoge) spoelbakken had dat ding een klokvorm, maar dan van een (kleine) kerkklok (bim-bam dus). En die had (bij ons) dat doorloopprobleem regelmatig.


Of dat bij moderne bakken ook zo is weer ik niet, nog nooit zo'n ding hoeven repareren.
 

Jacovrie

  • #6
Vraag is nog steeds wat voor merk het reservoir is. Het is in ieder geval een kunststof. Eerst inderdaad controleren of de afsluiter wel goed omhoog en omlaag beweegt, mede i.v.m. kalkafzetting.

Het kan ook zijn dat er kalkafzetting (of iets anders) tussen de rubberafsluitring en de klepzetel is gaan zitten. In dat geval schoonmaken en rubber afsluitring (zit aan onderkant en sluit afvoer af) ook vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu