Wasdroger op zolder, hoe deze te isoleren

Niels1974

  • #1
Hallo,
Ik wil op de geisoleerde voorzolder een wasdroger gaan kopen en plaatsen en wasrekken. Ik wil er dus een soort van wasruimte van gaan maken. Nu zit er een gat in de schoorsteenpijp die daar doorheen loopt. Ik wil het goed laten ontluchten daar.

Nu heb ik drie opties denk ik maar vul me aan.

1. dakraam plaatsen maar is duur.

2. mechanische badkamerventilator in gat plaatsen. ik weet niet of dat werkt/ voldoende is en het gebruikt stroom.

3. wasdroger met afvoer kopen en een schoorsteendakpan op het dak. maar dan ontlucht de rest niet. Misschien een tweede dakpan voor de ontluchting erbij.

Waar zou ik daar goede informatie over kunnen vinden?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
1) wat is duur? Een klein dakraam incl gootstukken is via Marktplaats al snel verkrijgbaar. En het geeft veel daglicht + je kunt het raam volledig openzetten in zomernachten om de warmte uit de woning te spuien.

2)Als je de afvoer regelt, moet je ook de toevoer regelen.

3) Ventilatielucht / vochtige lucht van de droger afvoeren via een dakdoorvoer (met regenkap!) is een goede oplossing. Maar ook dan geldt dat er voldoende toevoer van verse lucht moet zijn.

Ik zou daarom gaan voor 1+3.
 

Niels1974

  • #3
Ja maar een raam kost zeg 100 euro, nieuw setje gootstukken 75 euro, dus 175 euro, net zo duur of weinig verschil. Dan koop ik een nieuwe dus kost het me 225 euro.

er zit ook nog een zolderkamer bij met ramen dus aanvoer is geen probleem. Is kamer zonder deur dus dat komt wel goed.

Mechanisch ben ik niet zo kapot van. Liever natuurlijk dus dan denk ik aan een ontluchtingsschoorsteen. misschien kan ik het splitsen in de kamer en dan aan een kant de afvoer van de droger plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu